Telge Baskets inleder jubileumssäsongen mot AIK Basket

Torsdag 28 september 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Laget är i år nykomlingar och startade säsongen med en av de tuffaste bortamatcherna i serien i år, Udominate borta. Resultatet 54-70 visar på en väldigt tapper insats och att det absolut finns kvalité för att skaka om flera av motståndarna under året.

 

Lagets profiler är egna produkten Crystel Bittar född 1998 som spelade hela 35 minuter mot Udominate, rutinerade Malin Edlund som gör sin andra säsong i AIK men som representerat en hel radda ligaklubbar sedan 2003 och nu gör sin 12:e säsong (om vi räknat rätt) på hög nivå. Även Blackebergstjejen Günesh Öztürk ska definitivt nämnas i sammanhanget.

 

Telge Basket gjorde i sin första match för säsongen en mycket övertygande insats mot EOS borta.

 

-          EOS borta är en väldigt tuff bortamatch och vi lyckades inte vinna där förra säsongen så detta är ett bra steg i rätt riktning säger coach Viktor Bengtsson.  

 

Individuellt dominerade Tay´ler Mingo matchen fullständigt och hade en statistikrad som det var länge sedan man såg i Basketligan Dam - 32 poäng, 10 returer och 8 assist! Och 15 av 15 satta straffkast…

Lagets nya amerikanska Taylor Wurtz bidrog även hon på ett fantastiskt sätt med 18 poäng och 14 returer. Men det var ändå en väldigt stabil laginsats med tydliga roller som lade grunden.

 

-          Vi är redo för hemmapremiären och hoppas att få starta en vinstrad tidigt på säsongen, förra årets start på säsongen var lite tung minst sagt. Vi har några skador på Ulrica Holmqvist och Anita Ilic som ska rehabiliteras innan vi är mer kompletta men vi har goda ersättare i våra unga spelare avslutar Bengtsson.

 

Relaterade nyheter

Telge Basket