Kingsspelare blir tränare

Fredag 15 september 2017

 • Fotograf: Anna Forsström
  Fotograf: Anna Forsström

Tillsammans

Kingsspelarna Henrik Sjölin och Mario Blazevic har tackat "JA" till att coacha ett varsitt nystartat lag i vår Barn- och Ungdomsverksamhet. SBBK jobbar hela tiden för att konstant skapa sammanhållning genom hela vår verksamhet. Från våra allra yngsta Smurfar till A-lagsspelare, motionsspelare, åskådare, föräldrar, coacher och funktionärer. Dessa två krigare från Kings visar ett varsitt äkta SBBK-hjärta för sin förening och stad när de kliver in och coachar ett lag – precis som alla våra andra ideella coacher ute i verksamheten! Grabbarna ger tillbaka till SBBK med stil.


Mario coachar Wolves F09
Mario Blazevic kommer att coacha det nystartade laget Wolves F09 på torsdagar kl 16.00-17.00 i Täljehallen. Mario har en bakgrund inom SBBK där han har gått igenom alla stegen från breddspelare i Easy Basketlaget Rams i Västergård, sedan ungdomsspelare i de Elitförberedande lagen och nu som A-lagsspelare. Han har även jobbat för Idrott Utan Gränser under sin tid i Norrköping som baskettränare under skollektionerna för åk 4- 7. Just nu så pluggar han heltid för att bli lärare för åk 1-3 och spelar för Kings. Mario är känd för sin kvicka humor och varma hjärta bland kidsen. 

Henke coachar Rhinos P09
Henrik Sjölin steppar upp och tar hand om vårt nystartade Rhinos P09 lag som kommer att träna i Täljehallen på måndagar kl 16.00-17.00. Henrik har även han jobbat sig upp från våran ungdomsverksamhet. Han startade i Wolves och fortsatt hela vägen upp till Södertälje Kings. Imorgon följer han med till Grekland och får vara med att lira Euro Cup. Henrik är snabb till skratt och charmade hundratals barn här om dagen under våra skolbesök ute i Södertälje. Det nya coachämnet svarar själv på frågan vad han ser fram emot med Rhinos P09: "Jag coachade ju lite förut och det var roligt att se när alla barnen hade kul men också lärde sig mycket med tiden." 

Uppbackning
Så nu är det fritt fram att anmäla sig till våra nystartade lag. Coacherna kommer att få uppbackning utav självaste Andjelko Ilic på Fritidsgården Mötesplats Täljehallen och från oss på BoU kontoret. Vi finns i bakgrunden för den tiden killarna är borta med Kings. En varsin assisterande coach kommer att rekryteras under första delen utav säsongen. Gärna från föräldragruppen vilket traditionellt skapar struktur och kontinuitet.

Välkomna! 

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings