Kingsspelare blir tränare

Fredag 15 september 2017

 • Fotograf: Anna Forsström
  Fotograf: Anna Forsström

Tillsammans

Kingsspelarna Henrik Sjölin och Mario Blazevic har tackat "JA" till att coacha ett varsitt nystartat lag i vår Barn- och Ungdomsverksamhet. SBBK jobbar hela tiden för att konstant skapa sammanhållning genom hela vår verksamhet. Från våra allra yngsta Smurfar till A-lagsspelare, motionsspelare, åskådare, föräldrar, coacher och funktionärer. Dessa två krigare från Kings visar ett varsitt äkta SBBK-hjärta för sin förening och stad när de kliver in och coachar ett lag – precis som alla våra andra ideella coacher ute i verksamheten! Grabbarna ger tillbaka till SBBK med stil.


Mario coachar Wolves F09
Mario Blazevic kommer att coacha det nystartade laget Wolves F09 på torsdagar kl 16.00-17.00 i Täljehallen. Mario har en bakgrund inom SBBK där han har gått igenom alla stegen från breddspelare i Easy Basketlaget Rams i Västergård, sedan ungdomsspelare i de Elitförberedande lagen och nu som A-lagsspelare. Han har även jobbat för Idrott Utan Gränser under sin tid i Norrköping som baskettränare under skollektionerna för åk 4- 7. Just nu så pluggar han heltid för att bli lärare för åk 1-3 och spelar för Kings. Mario är känd för sin kvicka humor och varma hjärta bland kidsen. 

Henke coachar Rhinos P09
Henrik Sjölin steppar upp och tar hand om vårt nystartade Rhinos P09 lag som kommer att träna i Täljehallen på måndagar kl 16.00-17.00. Henrik har även han jobbat sig upp från våran ungdomsverksamhet. Han startade i Wolves och fortsatt hela vägen upp till Södertälje Kings. Imorgon följer han med till Grekland och får vara med att lira Euro Cup. Henrik är snabb till skratt och charmade hundratals barn här om dagen under våra skolbesök ute i Södertälje. Det nya coachämnet svarar själv på frågan vad han ser fram emot med Rhinos P09: "Jag coachade ju lite förut och det var roligt att se när alla barnen hade kul men också lärde sig mycket med tiden." 

Uppbackning
Så nu är det fritt fram att anmäla sig till våra nystartade lag. Coacherna kommer att få uppbackning utav självaste Andjelko Ilic på Fritidsgården Mötesplats Täljehallen och från oss på BoU kontoret. Vi finns i bakgrunden för den tiden killarna är borta med Kings. En varsin assisterande coach kommer att rekryteras under första delen utav säsongen. Gärna från föräldragruppen vilket traditionellt skapar struktur och kontinuitet.

Välkomna! 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings