Bröderna Massamba möts i SM-final

Tisdag 2 maj 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Luleå är i final för första gången på sju år. Södertälje däremot är där för sjätte gången i rad. När ­seriesegrarna och de regerande mästarna möts i finalen i Basketligan herr är det en extra speciell serie för två av spelarna.
– Historiskt att vi får mötas i final. Jag vet inte om två bröder har mötts i final tidigare, säger Thomas Massamba som ställs mot fyra år yngre Brice Massamba i Luleå, till Sportbladet.
– En Massamba kommer att vinna guld i alla fall. Jag och Thomas spelar ju inte på samma position så det blir inte så mycket rivalitet, men det blir alltid lite skitsnack, det blir det, säger Brice.

TV: Här ser du kvällens finalmatch!

Thomas Massamba var en av Södertäljes bästa ­spelare i semifinalserien mot Norrköping Dolphins och låg till stor del bakom finalavancemanget. I grundserien snittade 32-åringen drygt åtta poäng per match, ett snitt som under slutspelet är det dubbla – 16.1.
– Jag vill inte vara den som misslyckas efter fyra guld i rad. Jag vill väldigt gärna vinna. Det är mycket som har hänt under året. Folk smutskastar mitt namn,­ ­säger att jag är avdankad och inte lika kvick och många har räknat bort oss under hela säsongen. Jag tror inte att många trodde att vi skulle vinna mot Norrköping. Det är många som pratar väldigt mycket, men vi vet vad vi håller på med. Vi bryr oss inte så mycket om vad folk säger, säger Thomas till Sportbladet.

Thomas hoppas att hans Södertälje håller sin finalsvit.
– De är väl favoriter, men vi kommer att kämpa. Vi kommer att spela på vårt sätt och Södertälje Kings har visat i sju år hur det är med Vedran i spetsen.

Lillebror Brice tror givetvis på sitt Luleå.
– Jag säger sex matcher och att vi vinner på bortaplan. Men helst vill jag bara gå fyra.

 Text: Basketsverige.se 

Relaterade nyheter

 • 2-1 till Luleå inför torsdagens returmöte

  Skrivet 2018-04-18

  I morgon torsdag möts Södertälje Kings och BC Luleå i den fjärde semifinalmatchen i bäst av sju. Den förra matchen i Luleå Energi Arena i måndags slutade med hemmaseger, 82-78, ...

  Läs mer
 • Knapp förlust på bortaplan

  Skrivet 2018-04-16

  Den tredje semifinalmatchen mellan BC Luleå och Södertälje Kings blev betydligt jämnare än de två föregående och slutade 82-78. Kings hade länge en liten ledning, men orkade inte behålla fokus ...

  Läs mer
 • Kings gästar revanschsuget Luleå

  Skrivet 2018-04-15

  I morgon måndag möts Södertälje Kings och BC Luleå i den tredje semifinalmatchen som spelas i Luleå Energi Arena. Eftersom Kings vann på hemmaplan i fredags utjämnades serien till 1-1 ...

  Läs mer
Södertälje Kings