Kings jagar kvittering på hemmaplan

Lördag 22 april 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det börjar närma sig uppgörelsen i semifinalserien mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Dolphins har i och med gårdagens vinst med 72-66 på hemmaplan 2-1 i matcher. Det innebär att Kings behöver kontra med en hemmaseger i morgon söndag för att undvika att hamna i ett utsatt läge inför bortamatchen på tisdag – förlust skulle nämligen innebära att Norrköping får seriens första matchboll.

 

Den första halvan av fredagens match var en studie i låga poäng för Kings del till följd av väl genomfört försvarsarbete av Dolphins. Endast 12 poäng i den första quartern och tio i den andra försatte bortalaget i ett 13-poängsunderläge i halvtid. Kings gjorde visserligen en betydligt bättre andra halva av matchen men kom aldrig helt ikapp. En anledning var att Toni Bizaca stannade på tre poäng till följd av framför allt Dejan Jeftics försvarsinsats samtidigt som medspelarna inte lyckades kompensera för Bizacas uteblivna poäng. Undantaget var Tanel Kurbas som bidrog med 21 poäng och som tillsammans med Thomas Massamba (12 poäng) var den enda i laget som kom upp i tvåsiffrigt.

 

Att båda lagen bara satte sex av 22 trepoängsskott skulle enkelt kunna förklaras med en dålig dag från trepoängslinjen, men mer rättvist för matchbilden i stort är att lyfta fram försvarsinsatsen. Dolphins 72 poäng är definitivt en siffra som Kings strävar efter att hålla sin motståndare på och det är inte svårt att förstå Dolphins glädje över Kings 66. Att det var svårt att hitta rätt öppningar i anfallsspelet var främst en effekt av det intensiva försvaret. Två viktiga skillnader var att Dolphins vann returtagningen med åtta och fick gå till straffkastlinjen 21 gånger mot Kings fem (satta poäng: 16-4). 

 

I morgon får Kings en ny chans att justera de små detaljerna som utgör skillnaden mellan vinst och förlust, hitta lösningar på Dolphins defensiva strategier och involvera fler spelare i poängproduktionen. Men det är gästande Norrköping som har övertaget och hittar extra energi i att närma sig momentum i serien. En ny oviss kamp är att vänta. 

 

Av: Lina Agnemar 

 

 

Relaterade nyheter

 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
 • Kings i topp efter seger mot Stars

  Skrivet 2018-11-24

  Södertälje Kings återtog serieledningen efter att ha besegrat Weterbygden Stars med 79-73 i Täljehallen.

  Läs mer
Södertälje Kings