Bengtsson: "Vi visar mycket mer hjärta än vad de gör"

Torsdag 6 april 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I kväll höjde nog Basketsverige lite extra på ögonbrynet trots att Telge Basket nu har 0-2 i matcher mot Udominate och är en förlust från att åka ur semin. Men Telge har ju vunnit så mycket annat under säsongen 2016/2017. Viktor Bengtsson tycker inte att just kvällens match är säsongens bästa prestation av laget, men ändå något att vara stolt över.  

– Vi missade på sista skottet. Jag är jättestolt över tjejerna, vi hamnade i en situation där Jas blev spelklar en halvtimme innan matchens gång, vi vet inte om hon kan spela eller inte. Hon var inte riktigt sig lik idag, men hon gjorde vad hon kunde göra efter sina känningar hon hade. Men vi tar ändå matchen dit vi vill att den ska gå, vi attackerar dem 1-1 väldigt mycket och där är vi extremt starka och de har väldigt svårt i sitt 1-1-försvar. Samtidigt, vi försökte spela vårt zonförsvar och man-man-försvar, vi är ju så mycket mindre och de vinner returtagningen med nitton bollar.

– Jag tror att vi visar mycket mer hjärta än vad de gör. Vi spelar med mycket hjärta och därför kan vi hålla mer jämnt med dem. Jag tycker defensivt gör vi ingen bra match, vi gör en okej match. Det är inte så att tjejerna inte krigar, för det gör de, de krigar hundra procent, men det blir så att de är så pass bra och vi måste ge upp någonting och det kändes som att man ibland gav upp lite fel saker. Vi tar det ändå till att det ska avgöras i det sista i matchen och det är tack vare vår offensiv som var riktigt bra idag. Defensiven var väl okej, men offensiven var riktigt bra.

– Jättestolt över tjejerna, men samtidigt lite surt att torska, det hade varit riktigt kul och tagit vinsten mot dem. Vi har hemmakorgar nu, det är klart vi skjuter bättre. Förra gången sköt vi 1/14 där uppe, nu skjuter vi 8/21 hemma. Så det är klart, vi skjuter lite bättre hemma. Och vi får precis ungefär samma matchbild som vi vill, förutom att de inte får in sin aggressiva tredjeperiod, den får de aldrig. Vi var lite mer beredda på den och vi försökte kanske bromsa in, springa på dem istället. Det funkade ganska bra, sedan är det slumpsituationer som sker i slutet och de hade mer flyt än oss.

– De har ju nästan tre, fyra, fem skyttar över fyrtio procent vilket gör att man måste stanna på dem där ute och då lämnar man nästan Tilde själv med Melnicka och hon fick ju kämpa mycket där. Det skadade väl oss lite grann, när hon gick några gånger inside, men egentligen, man får ju växla ibland, ibland får man släppa en skytt, ibland får man släppa lite inside, man får försöka variera sitt försvar i fyrtio minuter för att hålla dem underhållna på att försöka läsa; vad är det vi spelar den här gången? För skulle vi ha spelat samma försvar i fyrtio minuter, då är de tillräckligt bra för att förstå och hitta hur man ska slå det. Så vi höll vårt försvar väldigt varierande hela tiden för att hålla dem pigga och för att de inte ska veta vad som kommer.

– 0-2. Jag tror väl att precis som inför den här matchen, vi vet att vi kan slå dem. Jag tycker fortfarande de har svårt för oss på något sätt. De är ganska stora, jaha, då betyder det att de kommer att dominera tresekundersområdet, men de kommer att ha svårt att slajda med våra små guards. Vi har fördelar i vissa ändar och de har fördelar i andra ändar och det här visar ju att vi kan spela mot de här. Inte förvånad själv att vi kan göra det, för i förra matchen visade vi att vi kan spela med dem, vi måste bara vara koncentrerade i fyrtio minuter och idag är vi det. Vi krigar i fyrtio minuter.

– Vi tappade koncentrationen i tredje perioden (i semi 1) och det tror jag mycket beror på att Markmatchen låg så nära, så vi hann inte riktigt fokusera om och vara hundra procent koncentrerade. Nu fick vi sex dagar i förberedelse och nu orkade vi vara koncentrerade i fyrtio minuter. Bevisat, det tycker jag vi har gjort hela våren, vi låg nia den fjärde januari och nu är vi i semifinal och förlorar på sista studsen mot Udominate. Jag tycker inte just den här matchen i sig, men hela våren visar att vi är ett topplag.

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

Telge Basket