Matchen mot Umeå avslutar grundserien

Måndag 27 mars 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
I morgon är det dags för grundseriens sista match för Södertälje Kings, som tar emot Umeå BSKT i Täljehallen. Kings har säkrat tredjeplatsen i tabellen och kan fortfarande hamna på samma poäng som både Norrköping Dolphins och BC Luleå men kan ändå inte avancera. Dolphins har inbördes fördel och mellan Kings och Luleå står det visserligen 2-2 i inbördes matcher, men Luleå har bättre siffror i målskillnaden.
 
Kvällens motståndare Umeå har intagit den åttonde och därmed sista slutspelsplatsen och möter antingen Luleå eller Dolphins i kvartsfinalen, beroende på hur dessa två lag avslutar grundserien på tisdag. Tabellettan Luleå och tvåan Norrköping har lika många vinster, förluster, poäng och exakt samma målskillnad. Men eftersom Luleå har 3-1 i inbördes måste Norrköping vinna och Luleå förlora sin respektive sista match för att de två lagen ska byta plats i tabellen.
 
Umeå är ett lag som Kings ”ska” slå och har 3-0 mot under säsongen. Det senaste mötet i Täljehallen den sista januari blev dock ingen promenadseger trots att Umeå hade fem spelare som spelade 40 minuter var. Då bör det i och för sig också tilläggas att Kings förstafemma vilade betydligt mer än vanligt och att elva spelare fick minuter på planen.
 
Fler än fem bör kunna spela i morgon även om Rudy Mbemba är fortsatt skadad, och Josh Wolfram och Gerald Williams har varit borta från spel sedan de skadade sig i matchen mot Uppsala i början av mars. Däremot är Terrence Oglesby, George Valentine och Johan Rönström, som inte spelade mot Kings senast, tillbaka i spel om inget oförutsett inträffar. Eftersom tredjeplatsen är ett faktum kan Kings spela utan press och fokusera på att finslipa detaljerna inför kvartsfinalserien som inleds på söndag.
 
Av:Lina Agnemar 
 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings