Mingo avgjorde drama mot EOS

Lördag 4 mars 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Matchen var över 40 minuter väldigt svängig och inget av lagen lyckades ta något riktigt grepp om händelserna. Men med mindre än två minuter kvar ledde ändå IK EOS med 5 poäng 52-57.
 
Telge lyckades då få ett stopp och Jasmine Gill rev ner returen och bollen passades snabbt över banan till Anita Ilic som drog i en lång trea direkt i breaket. Gill kvitterade i nästa anfall med en tuff step-back. Dessa två spel vände matchen.
 
Därefter var det alltså Mings show fram till slutsignalen. Starkt av Telge att vända och göra 11-2 de sista 1.55 av matchen.
 
Telges båda amerikanskor Gill och Mingo drog tunga lass denna lördag eftermiddagen med Mingo 16 poäng och 7 returer. Gill stod för 24 poäng och fantastiska 17 returer! 
 
Nu väntar två bortamatcher mot Luleå respektive Visby som slutligt avgör placering i tabellen och därmed motståndare i kvartsfinal.
 
De första två kvartsfinalerna spelas 22 och 25 mars. med stor sannolikhet blir den andra matchen hemma. Vi återkommer om det.
 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Ann-Marie Wikner, en SBBK-legendar

  Skrivet 2018-02-14

  I samband med Kings match mot BC Luleå på lördag den 17 februari kl 16.00 kommer Ann-Marie Wikner hedras för sin enastående karriär i SBBK.

  Läs mer
 • Stark avslutning av Telge mot Mark

  Skrivet 2018-01-25

  Telge Basket avgjorde i fjärde perioden och vann kvällens match mot Mark Basket med slutresultatet 82-63. En viktig vinst för hemmalaget som lyckades bryta sin förlustsvit med en riktig laginsats. ...

  Läs mer
 • Poppens debuterar mot Mark

  Skrivet 2018-01-23

  På torsdag tar Telge Basket emot Mark Basket från Kinna med uppkast klockan 19.00 i Täljehallen. Det är en viktig match för hemmalaget då en vinst innebär att de behåller ...

  Läs mer
Telge Basket