Mingo avgjorde drama mot EOS

Lördag 4 mars 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Matchen var över 40 minuter väldigt svängig och inget av lagen lyckades ta något riktigt grepp om händelserna. Men med mindre än två minuter kvar ledde ändå IK EOS med 5 poäng 52-57.
 
Telge lyckades då få ett stopp och Jasmine Gill rev ner returen och bollen passades snabbt över banan till Anita Ilic som drog i en lång trea direkt i breaket. Gill kvitterade i nästa anfall med en tuff step-back. Dessa två spel vände matchen.
 
Därefter var det alltså Mings show fram till slutsignalen. Starkt av Telge att vända och göra 11-2 de sista 1.55 av matchen.
 
Telges båda amerikanskor Gill och Mingo drog tunga lass denna lördag eftermiddagen med Mingo 16 poäng och 7 returer. Gill stod för 24 poäng och fantastiska 17 returer! 
 
Nu väntar två bortamatcher mot Luleå respektive Visby som slutligt avgör placering i tabellen och därmed motståndare i kvartsfinal.
 
De första två kvartsfinalerna spelas 22 och 25 mars. med stor sannolikhet blir den andra matchen hemma. Vi återkommer om det.
 

Relaterade nyheter

 • Telge tog storseger på Gotland

  Skrivet 2018-10-19

  Telge kom tillbaka starkt efter den snöpliga förlusten mot Dolphins och besegrade Visby med 79-64.

  Läs mer
 • Teodora trivs i Telge

  Skrivet 2018-10-17

  Teodora Turudic, från Serbien, är en av nykomlingarna i årets Telge Hon har fått en bra start på säsongen och nu fått belöning i form av en landslagsplats.

  Läs mer
 • Enpoängsförlust efter jämn match i uppförsbacke

  Skrivet 2018-10-14

  Matchen mot Norrköping Dolphins blev som väntat betydligt tuffare och jämnare än Telge Baskets två tidigare och efter några sista skälvande matchminuter kunde Norrköping till slut vinna med 69-68. Flest ...

  Läs mer
Telge Basket