Kings gjorde jobbet

Tisdag 21 februari 2017

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

Efter två förluster i rad besegrade Södertälje Kings ikväll Malbas med 89-72 på hemmaplan. Den övergripande kontrollen hade Kings, som tappade visst fokus emellanåt utan att direkt äventyra den stora ledningen. Valter Lindström gjorde en fantastisk match och slutade på hela 28 poäng, följd av Adrian Rodgers, 22. Toni Bizaca stod över även kvällens match, medan Thomas Massamba var tillbaka på planen igen.

Kings fick en flygande start, lett av Tanel Kurbas i anfall, för att sedan tappa i intensitet innan kontrollen återtogs. Anledningen till att det stod 22-10 efter tio minuter var främst Malbas bristande försvarsspel där Kings pick and roll-spel ställde till med problem, och där Nicholas Spires kunde utnyttja sin räckvidd i tresekundersområdet.

Hemmalaget gjorde jobbet men inte så mycket mer och gästerna höll sig kvar hjälpligt i matchen tack vare Jordan Peltiers, Joshua Ritcharts och Sebastian Åris trepoängsskytte. 8 av 12 treor i halvtid kompenserade till viss del för lagets övriga skytte (3 av 20 tvåor och 0 av 4 straffkast), men 14 poängs skillnad var det trots allt när 20 minuter hade spelats.

Malbas hade problem att få stopp på Kings anfallsspel och det kostade många fouls (13 i halvtid), men det kunde motståndarna ha utnyttjat betydligt bättre genom att sätta fler straffkast (totalt 18 av 27). Undantaget var Lindström, som satte det mesta, inte bara straffkast utan överhuvudtaget. Q3 blev den dittills jämnaste perioden och slutade 17-16 efter en trea av Tadas Kvederavicius i slutsekunden.

Kanske var det för att hemmalaget hade intagit en komfortabel 20-poängsledning som man emellanåt tappade fokus i försvar och lät motståndarna gå för enkla poäng i situationer som borde ha kunnat förutses. Men i sammanhanget var det säkert ändå en situation som kändes acceptabel. När strax under tre minuter återstod fick Lindström kliva av planen med fem fouls i protokollet, men även 28 poäng. Noterbart är att Rodgers gjorde 20 av sina totalt 22 poäng efter halvtid.

På fredag är det dags igen. Då tar Kings emot serieledaren BC Luleå i Täljehallen.

 

Basketligan herr, Södertälje Kings – Malbas 89-72

(22-10), (24-20), (17-16), (26-26)

 

Poäng i Kings:

Valter Lindström 28

Nicholas Spires 17

Davis Lejasmeiers 13

Tanel Kurbas 10

Darien Brothers 6

Filip Kovacek 5

Thomas Kalemba-Massamba 4

Adam Ramstedt 4

Delvon Johnson 2

 

Poäng i Malbas:

Adrian Rodgers 22

Sebastian Åris 14

Jordan Peltier 12

Kasper Hagberg 8

Joshua Ritchart 8

Tadas Kvederavicius 6

Lasse Elbaek 2

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings