Härjat Kings tar emot jumbon Malbas

Måndag 20 februari 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det täta spelschemat fortsätter för Södertälje Kings, som efter bortaförlusten mot Norrköping Dolphins i fredags tar emot Malbas imorgon tisdag och därefter BC Luleå på fredag. Kings hade innan de två senaste förlusterna sju segrar i rad och ligger på tredje plats i tabellen där man närmar sig de andra lagen i antalet spelade matcher. För Malbas är läget betydligt mindre upplyftande med tanke på sistaplaceringen i tabellen och endast två vinster under säsongen.

Inför säsongen tvingades Malbas börja om med ett i stort sett nytt lag där de allra flesta bytts ut. En av de få som bidrog till kontinuitet är lagkaptenen Fredrik Larsson, som bröt kontraktet med klubben i januari i år när han valde att utnyttja en utlandsklausul. Dessvärre blev det aldrig något utlandskontrakt för Larsson, men Malbas valde trots det att gå vidare med en ersättare, den amerikanske centern Joshua Ritchart, som har spelat tre matcher och snittat 13.3 poäng och 5.0 returer. Flest poäng i laget snittar Ritcharts landsman, guarden Adrian Rodgers, 15.2, medan den danske U-landslagscentern Lasse Elbaek tar flest returer, 6.7.

Malbas har det inte bara tufft tabellmässigt sett utan även ekonomiskt, vilket också är ett skäl till att spelarbudgeten är begränsad. Men trots motgångarna visade laget upp stark karaktär genom att besegra Luleå i början av februari. Kings å sin sida sliter med att hålla nivån uppe under de tuffa förutsättningarna som råder. Thomas Massamba har lyst med sin frånvaro i de senaste matcherna och mot Dolphins vilade även Toni Bizaca på grund av sjukdom. Men Kings har vunnit lagens två tidigare möten under säsongen med över 20 poäng och har oddsen på sin sida även den här gången. 

– Malbas är ett lag som ger max i varje match med den kvalitet de har. De är väldigt välcoachade, vi måste vara hundra procent om vi vill vinna imorgon. Särskilt nu när vi har problem med skador och har spelat många matcher utan fullt lag. Det kan motivera oss att jobba mer och varje spelare måste ge extra i den här situationen. Vi kommer att bestämma efter träningen ikväll vem som spelar, säger Vedran Bosnic inför morgondagens match.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • SBBK-LEGENDARER SKA HEDRAS

  Skrivet 2017-04-29

  SBBK:s styrelse har beslutat att hedra ett antal SBBK-Legendarer genom att hissa deras tröjor i taket på Täljehallen. Detta startar nu inför klubbens 50:e säsong och ska pågå under säsongen ...

  Läs mer
 • Fler bilder

  Vad coacherna sade efter matchen

  Skrivet 2017-04-28

  Citat av coacherna från presskonferensen efter den sjätte semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins tisdagen den 27 april i Täljehallen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Kings vidare till final

  Skrivet 2017-04-28

  Tisdagkvällens match var viktig för både Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Kings ville gärna avsluta semifinalserien på hemmaplan medan Dolphins ville ta hem den en sista och avgörande gång till ...

  Läs mer
Södertälje Kings