Ilic och Claesson om gårdagens match

Söndag 19 februari 2017

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
Telge Baskets seger igår var ett fint kvitto på dagsformen, även om Norrköping Dolphins av idag inte är helt jämförbart med hur det tidigare såg ut. Anita Ilic och Matilda Claesson berättade efteråt om sin syn på matchen och lite kring sina respektive lags nuläge.  
 
Ilic hör till de spelare i Telge som kom upp i tvåsiffrigt i lördagens match mot Norrköping Dolphins och har återintagit sin tidigare så viktiga position i laget. Hon tycker att Telges svaga inledning i matchen hade mycket att göra med oflyt som gav med sig efterhand:
 
– Vi kom till lägena vi ville, det var bara det att vi inte satte bollen. Men vi behöll lugnet och sedan gick skotten i ju längre in i matchen vi kom. Vi spelade bra och så, men vi fick inte i bollarna. 
 
Anledningarna till den senare tidens framgång tycker hon är flera:

– Lagkemin, vi har spelare som kommit tillbaka från skador. Tilde har kommit tillbaks, Tayler har kommit in jättebra i laget, ger oss mycket både på och utanför plan. Vi tränar på bra, vi har bra träningar, full trupp. 
 
På ett personligt plan tycker Ilic att hon är tillbaka i fin form, liksom även laget:

– Det känns bra, jag har väntat lite på det här, det har känts bra ett tag bakåt i tiden, men nu visas det på match också. Anfallsspelet har känts bra ganska länge, vi har haft problem i defense, men nu i de senaste matcherna har vi hållit lagen på låga siffror, berättar hon. 
 
Ur ett annat perspektiv talade Claesson, som blev poängbäst i motståndarlaget. Att vara tillbaka i Täljehallen var något hon hade sett fram emot, men som hade kunnat ha en ännu mer positiv känsla:
 
– Lite extra kul är det ju, men det hade ju varit roligare att vinna då, men det är kul att komma hit. Vi var väldigt taggade från början och jag vet att jag har längtat efter den här matchen, jag vet att Mackan har gjort det och det finns andra i laget som har taggat till. Vi var väldigt taggade och vi hade bestämt vissa grejer vi skulle göra och vi höll oss till det väldigt bra. 
 
Att skadeproblemen påverkar lagets utgångsläge är en självklarhet menar Claesson, särskilt Sofia Pelanders sena långtidsskada:

– Det är klart att det påverkar oss, hon har ju spelat med oss i två år, hon kom ju förra året och vi är väldigt trygga med henne. Hon tar ju väldigt mycket returer och lägger i enkla poäng som vi kan få lite svårt med nu. Vi får inte riktigt de lätta poängen som vi har haft, hon är väldigt viktig för oss i försvar och det märks ju. 

– Jag tycker Telge spelar bra, jag tycker de har steppat upp sedan senast vi mötte dem, jag tycker de känns bättre nu, som om de hittat sitt spel och jag tycker de spelade bra idag, berömmer Claesson. 
 
Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

Telge Basket