22-poängsseger och avancemang i tabellen

Lördag 18 februari 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Efter tio minuters tvekan och tio poängs underläge stabiliserade Telge Basket spelet mot Norrköping Dolphins, som trots en övertygande inledning inte kunde behålla nivån, vilket ledde fram till slutresultatet 66-44. Matilda Claesson blev poängbäst med 17, följd av Shanity James, 16 (även elva returer). I Telge blev Tayler Mingo poängbäst med 14, medan Jasmine Gill gjorde en double-double, 11/12. Segern innebär att Telge har avancerat till en sjätteplats i tabellen.

Norrköping gjorde en hel del turnovers som Telge inte lyckades utnyttja eftersom bollen inte gick i korgen. Och trots sina misstag höll gästerna ett poängmässigt övertag tack vare ett effektivt zonförsvar som under q1 fick hemmalaget ur rytm. Claesson och James stod i halvtid för totalt 18 av Norrköpings 22 poäng och var de enda i laget som slutade på tvåsiffrigt, vilket naturligtvis var en anledning till slutresultatet.

Dolphins slet för varje boll och var steget före ett lite långsammare Telge, vilket gjorde att ledningen ökade till tio poäng i inledningen av den andra perioden. Hemmalaget började dock ta sig ur återvändsgränderna och fick bättre ordning på försvarsspelet. Bra exempel är Moa Filén Hammarström och Tilde Ahlin, som såg till att begränsa James offensiva utrymme. Högre upp i banan störde Mingo motståndarlagets guarder med sina kvicka händer och fötter som ständigt sökte steals.

Parallellt med det började också luckor hittas i Dolphins tidigare tilltäppta försvar, till viss del för att Telges skott började sitta, och när lite mer än halva perioden återstod satte Anita Ilic lagets första trea som gav 18-18. Trepoängsskyttet var dock inte särskilt bidragande för något av lagen, med Telge på fem av 22 och Dolphins fyra av 22.

Tre minuter in i q3 visade tavlan 37-24 och Jesper Sundberg såg sig tvungen att kalla till timeout. Det hjälpte dessvärre inte, för nu hade motståndarna övertagit kontrollen och hade inga planer på att släppa den. Under de sista tio minuterna skedde ingen förändring och Telge spelade i en bekväm 20-poängsledning som höll i sig fram till slutsignalen.  

Basketligan dam, Telge Basket – Norrköping Dolphins 66-44


(8-14), (21-8), (18-9), (17-13)

Poäng i Telge:

Tayler Mingo 14

Ellen Åström 12

Jasmine Gill 11

Anita Ilic 10

Tilde Ahlin 9

Moa Filén-Hammarström 4

Lina Claesson 3

Jelena Jakovljevic 3

 

Poäng i Norrköping:

Matilda Claesson 17

Shanity James 16

Vanessa taylor 4

Ndey Ramou Jeng 4

Alva Stark 3

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Telge behåller fjärdeplatsen

  Skrivet 2017-12-09

  Telge Basket vann dagens match i Täljehallen mot Eos, och efter en tuff kamp blev slutresultatet 81-66. Det var en viktig vinst för Telge efter förlusten senast mot AIK. Vinsten ...

  Läs mer
 • Telge tar emot Eos

  Skrivet 2017-12-07

  Nu på lördag spelar både damlaget och herrlaget hemmamatcher i Täljehallen. Telge Basket inleder klockan 14.00 mot IK Eos, därefter spelar Södertälje Kings mot Nässjö Basket klockan 16.30.

  Läs mer
 • Fjärde raka förlusten för Telge

  Skrivet 2017-11-19

  Det blev en jämn kamp mellan Telge Basket och Visby Ladies som till slut vanns av Visby med 77-67. Poängbäst i matchen blev Visbys nya guard Brandy Montgomery med 24 ...

  Läs mer
Telge Basket