Ungt Jämtland utmanar på nytt

Måndag 13 februari 2017

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

Så var det dags för match igen, bara tre dagar efter den senaste. Imorgon tisdag gästas Södertälje Kings av Torbjörn Gehrkes Jämtland Basket i det tredje mötet för säsongen. Lagen möttes första gången strax innan jul och då drog Jämtland det längsta strået, varpå Kings tog revansch på hemmaplan i början av februari. Det innebär att det står 1-1 i matcher inför morgondagens möte.

 

Kings vann ju med liten marginal mot Uppsala Basket sist och fick lägga mycket energi på att ta sig ur ett envist underläge som höll i sig ända in i den fjärde perioden. Jämtland å sin sida förlorade senast mot BC Luleå på hemmaplan, men vann dessförinnan stort över Norrköping Dolphins. 

 

Jämtland har en tid tvingats spela utan Dino Cinac, som skadade sig i förlustmatchen mot just Kings i början av februari. Detta innebär ett stort avbräck för laget med tanke på att Cinac är en av de absolut viktigaste spelarna i laget och näst bäste poänggörare (18.5 per match) i Basketligan herr efter Toni Bizaca (18.6). Cinac är stor och kraftfull och utan honom blir laget ett nummer mindre i insideområdet. Nu återstår att se när han är tillbaka, för närmare besked har inte lämnats.

 

Under Cinacs frånvaro har södertäljesonen Samuel Berkelund, ny för säsongen, och hans amerikanska forwardkollegor Mike Bruesewitz och Preston Purifoy fått dra ett tyngre lass i egenskap av sin storlek. Viktiga figurer på bakplan är guarderna Jabril Durham (flest assists i ligan; 6.2 per match), Niklas Larsson och estländaren Jaan Puidet. Medelåldern i laget är låg och inför säsongen flyttades de blott 16-åriga Oliver Gehrke och Adam Johansson upp från utvecklingslaget, liksom Adams 18-årige bror Daniel Johansson.

 

Tabellsexan Jämtland med sina hittills elva vinster och 12 förluster har överraskat förr och det finns nog ingen risk för underskattning från Kings sida. En nackdel för Södertälje är framför allt det tuffa spelschemat, som minimerar tiden för förberedelse och scouting mellan matcherna. Frågan är också om Thomas Massamba fortsätter att vila, eller om Kings har ytterligare en spelare att tillgå i rotationen.

 

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings