Ännu en seger för Telge

Onsdag 1 februari 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det spåddes bli en jämn match mellan tabellkonkurrenterna Telge Basket och Östersund Basket och det var också vad slutsiffrorna 84-75 visade. Trots det var perioderna svängiga, inte minst den sista avgörande (24-8). Ellen Åström stod för 25 poäng, sex returer och fyra assists och Jasmine Gill 23 poäng, 14 returer och tre assists, medan Östersunds Taylor Wurtz hade 21 poäng, 12 returer och tre assists. Segern innebär att Telge har skaffat sig ett litet övertag i tabellen gentemot både Östersund och Visby Ladies som båda har en förlust mer och ligger på plats åtta respektive nio. 

Telge fick en tuff start i matchen och hamnade i ett envist underläge som ökade mot slutet av perioden. Hemmalaget hade svårt att hantera gästernas försvar och tvingades till turnovers, 24-sekundersavblåsningar och fouls, medan Östersund snabbt hittade rytmen. Offensivt märktes Östersunds guard Isabelle Edholm och även Danielle Elvbo och Elsa Paulsson.

I q2 lyckades Telge stabilisera spelet och bromsa upp motståndarna så att det halvvägs in i perioden skilde sex poäng vilket var anledning för Östersunds nye coach Antonio D'Albero att kalla till timeout. Saker och ting tycktes dock röra sig i sidled snarare än framåt för hemmalaget, fram till minuten innan halvtid då både Ellen Åström och Anita Ilic fick fart på trepoängsskyttet, samtidigt som Östersund inte gjorde ett enda poäng under samma tid. Det innebar att hela underläget var upphämtat och att ställningen i halvtid var 41-39. 

Efter halvtid hade Telge ett fortsatt övertag ända fram till mitten av q3 när bortalaget kom ut med förnyad energi och tog med sig en sjupoängsledning som Taylor Wurtz var starkt bidragande till in i den sista quartern. Periodsiffrorna 19-28 liknade den första (17-28) och bådade inte gott för hemmalaget.

Men det skulle visa sig att Telge hade rejält med krafter kvar och när flytet i trepoängsskyttet infann sig minskade poängskillnaden snabbt. Linnea Nilsson, Åström, Tayler Mingo och Ilic satte alla varsin, samtidigt som lagets tuffa försvarsspel tvingade fram svåra skottlägen och turnovers, vilket resulterade i att Östersund bara förmådde göra åtta poäng under de sista tio minuterna.

 

Basketligan dam, Telge Basket – Östersund Basket 84-75

(17-28), (24-11), 19-28), (24-8)

Poäng i Telge:

Ellen Åström 25

Jasmine Gill 23

Tayler Mingo 18

Anita Ilic 11

Tilde Ahlin 4

Linnea Nilsson 3

 

Poäng i Östersund:

Taylor Wurtz 21

Isabelle Edholm 14

Olivia Lindgren 14

Danielle Elvbo 13

Elsa Paulsson 10

Elisha Harris 3

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Telge Basket