Seger trots imponerande insats av Umeå

Tisdag 31 januari 2017

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

Det var ett decimerat motståndarlag som kom till Täljehallen med endast sju spelares namn på tavlan och fem som spelade. Trots det höll Umeå BSKT länge relativt jämna steg med Södertälje Kings i en match som till sist slutade 100-78. Andre Nilsson blev poängbäst med 24 och tog även elva returer, följd av lagkamraten Egal Saleman, 22 poäng och sju assists. I Kings var Toni Bizaca poängbäst med sina 21. 

– Till en början var det avslaget, det kändes konstigt på uppvärmningen när Vedran sade att de nog bara skulle vara fem. Spelarna de hade idag gjorde ett bra jobb, de unga spelarna. Andre Nilsson dominerade, vi gjorde vad vi kunde och var aggressiva i försvar, men de satte sina trepoängare, var Valter Lindströms kommentar om den något udda matchen.

Extra kallsinnig var Saleman, som satte 4/4 trepoängare och inte lät sig stressas av lagets pressade läge. Och på tal om trepoängare gjorde Kings nye amerikan, Darien Brothers, entré på planen i slutet av q1 och bidrog med totalt tre stycken. Även hemmalaget vilade flera av sina spelare, däribland Thomas Massamba, Davis Lejasmeiers och Lazar Radosavljevic, vilket gav de yngre spelarna möjlighet till mer speltid. Både Henrik Sjölin och Lindström spelade över 30 minuter, Adam Ramstedt över 20 och Filip Kovacek över 15.  

– De unga spelarna spelade bra, Henke och Valter spelade mycket och tog mycket ansvar både ikväll och mot Malbas sist. Det var en viktig seger nu när vi hade en del skadeproblem. Det handlar bara om småskador som vi hoppas inte ska vara något allvarligt, kommenterade Vedran Bosnic efteråt.

Offensivt drevs Umeå framåt av Nilsson, som drog ett tungt lass i insideområdet, men fyra av fem spelare slutade på tvåsiffrigt och alla bidrog efter bästa förmåga. Kings pressade stundtals över hela planen, men lyckades inte riktigt få de stopp som eftersträvades, vilket istället gav Umeå några extra chanser att komma ikapp. Det exceptionella skyttet hade kunnat vara ett problem om inte Kings hade kunnat svara med samma mynt och ställningen var därför trots allt 49-39 i halvtid.

 – Umeå spelade väldigt bra med tanke på att de kom hit med så få spelare. Deras trepoängsskytte var extremt bra, de satte 12 av 19, jag vet inte hur ofta det har hänt i ligan, fortsatte Bosnic.

 Långsamt ökade Kings ledning allt eftersom minuterna gick och gästernas obefintliga rotation började göra sig påmind, och trots Umeås imponerande kämparvilja blev utgången som väntat i Kings favör. På fredag väntar ännu en hemmamatch, den här gången mot Jämtland Basket.

 – De nya verkar som bra killar, båda kan spela från vad vi sett från träning. Det finns lite småskador i laget, men jag är nästan säker på att fler kan spela på fredag. Det är lite av en lättnad att kunna fokusera på Basketligan, det har varit mycket med både och. Samtidigt har det varit en fantastisk möjlighet med europaspelet, jag har utvecklats mycket och är helnöjd med valet att komma hit, berättade Lindström.

 

Basketligan herr, Södertälje Kings – Umeå BSKT 100-78

(22-17), (27-22), (26-23), (25-16)

 

Poäng i Kings:

Toni Bizaca 21

Valter Lindström 17

Nicholas Spires 15

Tanel Kurbas 13

Adam Ramstedt 12

Darien Brothers 9

Delvon Johnson 8

Filip Kovacek 3

Henrik Sjölin 2

 

Poäng i Umeå:

Andre Nilsson 24

Egal Saleman 22

Robin Alm 14

Joshua Wolfram 13

Albin Frank 5

 

Av: Lina Agnemar

 

 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings