Kings vill avsluta året med en vinst

Onsdag 28 december 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings som i FIBA Europe Cup-matchen mot Elan Chalon innan jul förlorade efter en klart godkänd insats mot ett riktigt bra lag vill komma tillbaka på vinnarspåret.

Vägen dit går via bortamatch mot Umeå BSKT ikväll. Umeå som enligt uppgift har stora skadebekymmer kommer till match utan stjärnvärvningen Rudy Mbemba och några till.

Kings som har varit lite drabbat av sjukdom hoppas mönstra fullt lag och att några av de drabbade nu är tillbaka i full sving.

- Det har varit frustrerande i flera matcher på sistone där vi inte kunnat gå med alla de spelarna i den omfattning vi vill, men det är just nu bara lite osäkerhet kring Tylor Ongwae säger coach Bosnic samtidigt som han skrockfullt knackar sig lätt i huvudet. 

Kings behöver segern för att täppa till luckan uppåt i tabellen. Laget har spelat ett antal färre matcher och sju av elva på bortaplan och ligger därmed på en 6:e plats, 10 poäng upp till BC Luleå, men med fyra färre matcher spelade. BC Luleå som man för övrigt möter den 6 januari.

 

Matchen mot Umeå BSKT visas på O´Learys Södertälje med start kl. 19.04. 

Relaterade nyheter

 • SBBK-LEGENDARER SKA HEDRAS

  Skrivet 2017-04-29

  SBBK:s styrelse har beslutat att hedra ett antal SBBK-Legendarer genom att hissa deras tröjor i taket på Täljehallen. Detta startar nu inför klubbens 50:e säsong och ska pågå under säsongen ...

  Läs mer
 • Fler bilder

  Vad coacherna sade efter matchen

  Skrivet 2017-04-28

  Citat av coacherna från presskonferensen efter den sjätte semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins tisdagen den 27 april i Täljehallen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Kings vidare till final

  Skrivet 2017-04-28

  Tisdagkvällens match var viktig för både Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Kings ville gärna avsluta semifinalserien på hemmaplan medan Dolphins ville ta hem den en sista och avgörande gång till ...

  Läs mer
Södertälje Kings