Tilde Ahlin gör comeback

Onsdag 30 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Tilde som är egen produkt debuterade i Telge Basket redan säsongen 2007-08. Efter tre säsonger styrde hon kosan till USA för spel och studier. Säsongen 2014-15 återvände hon till Södertälje och Telge Basket. Förra säsongen snittade den 187 cm långe forwarden 7 poäng och 4 returer.

Nu återvänder hon alltså mer spelsugen än någonsin. Hon har redan börjat träna med laget och efter en karens på två veckor (Förbundets tävlingsbestämmelser) kommer hon vara spelklar till hemmamatchen mot EOS den 10 december. 

- Jättekul att få börja spela med tjejerna igen och med Viktor som coach. Jag har verkligen saknat basketen den korta tid jag varit borta och är superinspirerad! säger Tilde.

- Tilde kommer tillföra massor av rutin och ledarskap till vårt unga lag säger headcoach Viktor Bengtsson.

Nu i helgen väntar tuff bortamatch mot Umeå.

- Tuff match där vi ska fortsätta jobba på att utveckla vår defensiv och vårt lagspel, resultatet i matchen är sekundärt mot en motståndare av Umeås kaliber säger coach Bengtsson. 

Relaterade nyheter

 • Telge tog storseger på Gotland

  Skrivet 2018-10-19

  Telge kom tillbaka starkt efter den snöpliga förlusten mot Dolphins och besegrade Visby med 79-64.

  Läs mer
 • Teodora trivs i Telge

  Skrivet 2018-10-17

  Teodora Turudic, från Serbien, är en av nykomlingarna i årets Telge Hon har fått en bra start på säsongen och nu fått belöning i form av en landslagsplats.

  Läs mer
 • Enpoängsförlust efter jämn match i uppförsbacke

  Skrivet 2018-10-14

  Matchen mot Norrköping Dolphins blev som väntat betydligt tuffare och jämnare än Telge Baskets två tidigare och efter några sista skälvande matchminuter kunde Norrköping till slut vinna med 69-68. Flest ...

  Läs mer
Telge Basket