Tilde Ahlin gör comeback

Onsdag 30 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Tilde som är egen produkt debuterade i Telge Basket redan säsongen 2007-08. Efter tre säsonger styrde hon kosan till USA för spel och studier. Säsongen 2014-15 återvände hon till Södertälje och Telge Basket. Förra säsongen snittade den 187 cm långe forwarden 7 poäng och 4 returer.

Nu återvänder hon alltså mer spelsugen än någonsin. Hon har redan börjat träna med laget och efter en karens på två veckor (Förbundets tävlingsbestämmelser) kommer hon vara spelklar till hemmamatchen mot EOS den 10 december. 

- Jättekul att få börja spela med tjejerna igen och med Viktor som coach. Jag har verkligen saknat basketen den korta tid jag varit borta och är superinspirerad! säger Tilde.

- Tilde kommer tillföra massor av rutin och ledarskap till vårt unga lag säger headcoach Viktor Bengtsson.

Nu i helgen väntar tuff bortamatch mot Umeå.

- Tuff match där vi ska fortsätta jobba på att utveckla vår defensiv och vårt lagspel, resultatet i matchen är sekundärt mot en motståndare av Umeås kaliber säger coach Bengtsson. 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Ann-Marie Wikner, en SBBK-legendar

  Skrivet 2018-02-14

  I samband med Kings match mot BC Luleå på lördag den 17 februari kl 16.00 kommer Ann-Marie Wikner hedras för sin enastående karriär i SBBK.

  Läs mer
 • Stark avslutning av Telge mot Mark

  Skrivet 2018-01-25

  Telge Basket avgjorde i fjärde perioden och vann kvällens match mot Mark Basket med slutresultatet 82-63. En viktig vinst för hemmalaget som lyckades bryta sin förlustsvit med en riktig laginsats. ...

  Läs mer
 • Poppens debuterar mot Mark

  Skrivet 2018-01-23

  På torsdag tar Telge Basket emot Mark Basket från Kinna med uppkast klockan 19.00 i Täljehallen. Det är en viktig match för hemmalaget då en vinst innebär att de behåller ...

  Läs mer
Telge Basket