Chans till dubbelrevansch

Måndag 28 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket har inlett säsongen lite tufft och har två segrar på de första tion omgångarna. Segrarna har kommit mot nian och tian i tabellen - Visby och Uppsala.

Alvik å andra sidan har börjat starkt och ligger på en imponerande tredjeplats. Laget har sju segrar på nio första matcherna.

Alvik domineras av den unga och sevärda guarden Klara Lundqvist. Klara snittar nästan 19 poäng, 9 returer och dryga 5 assist. Bäst i laget i samtliga kategorier och hon är född 1999! Detta har välförtjänt gett henne en plats i damlandslaget där hon var med och läxade upp Finland i EM-kvalets sista match.

Telge domineras i statistiken av Portia Durrett vad gäller poäng och returer. Telges landslagsspelare Ellen Åström är bäst på att hitta medspelarna och leder kategorin assist.

- Segerchans finns givetvis men det gäller att vi kan kontrollera Klaras fart och få ordning på vår lagdefensiv som varit vår svaghet hittills säger telges coach Viktor Bengtsson.

Alltså, Chans till dubbelrevansch imorgon kl 19.00 i Täljehallen!

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Ann-Marie Wikner, en SBBK-legendar

  Skrivet 2018-02-14

  I samband med Kings match mot BC Luleå på lördag den 17 februari kl 16.00 kommer Ann-Marie Wikner hedras för sin enastående karriär i SBBK.

  Läs mer
 • Stark avslutning av Telge mot Mark

  Skrivet 2018-01-25

  Telge Basket avgjorde i fjärde perioden och vann kvällens match mot Mark Basket med slutresultatet 82-63. En viktig vinst för hemmalaget som lyckades bryta sin förlustsvit med en riktig laginsats. ...

  Läs mer
 • Poppens debuterar mot Mark

  Skrivet 2018-01-23

  På torsdag tar Telge Basket emot Mark Basket från Kinna med uppkast klockan 19.00 i Täljehallen. Det är en viktig match för hemmalaget då en vinst innebär att de behåller ...

  Läs mer
Telge Basket