Chans till dubbelrevansch

Måndag 28 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket har inlett säsongen lite tufft och har två segrar på de första tion omgångarna. Segrarna har kommit mot nian och tian i tabellen - Visby och Uppsala.

Alvik å andra sidan har börjat starkt och ligger på en imponerande tredjeplats. Laget har sju segrar på nio första matcherna.

Alvik domineras av den unga och sevärda guarden Klara Lundqvist. Klara snittar nästan 19 poäng, 9 returer och dryga 5 assist. Bäst i laget i samtliga kategorier och hon är född 1999! Detta har välförtjänt gett henne en plats i damlandslaget där hon var med och läxade upp Finland i EM-kvalets sista match.

Telge domineras i statistiken av Portia Durrett vad gäller poäng och returer. Telges landslagsspelare Ellen Åström är bäst på att hitta medspelarna och leder kategorin assist.

- Segerchans finns givetvis men det gäller att vi kan kontrollera Klaras fart och få ordning på vår lagdefensiv som varit vår svaghet hittills säger telges coach Viktor Bengtsson.

Alltså, Chans till dubbelrevansch imorgon kl 19.00 i Täljehallen!

Relaterade nyheter

 • Telge behåller fjärdeplatsen

  Skrivet 2017-12-09

  Telge Basket vann dagens match i Täljehallen mot Eos, och efter en tuff kamp blev slutresultatet 81-66. Det var en viktig vinst för Telge efter förlusten senast mot AIK. Vinsten ...

  Läs mer
 • Telge tar emot Eos

  Skrivet 2017-12-07

  Nu på lördag spelar både damlaget och herrlaget hemmamatcher i Täljehallen. Telge Basket inleder klockan 14.00 mot IK Eos, därefter spelar Södertälje Kings mot Nässjö Basket klockan 16.30.

  Läs mer
 • Fjärde raka förlusten för Telge

  Skrivet 2017-11-19

  Det blev en jämn kamp mellan Telge Basket och Visby Ladies som till slut vanns av Visby med 77-67. Poängbäst i matchen blev Visbys nya guard Brandy Montgomery med 24 ...

  Läs mer
Telge Basket