Returmöte mot tabellettan

Torsdag 24 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På lördag tar Södertälje Kings emot BC Luleå på hemmaplan. Luleå har bara förlorat en av sina nio hittills spelade matcher och leder för tillfället serien medan tabellfyran Södertälje å sin sida bara har spelat sex matcher i Basketligan herr, vilket naturligtvis är en effekt av det internationella spelet. 

 

Kings åkte ju på en riktig stjärnsmäll i matchen mot Norrköping Dolphins i lördags och förlorade med hela 47-78. Kanske var energinivån fortfarande låg efter förra veckans bragdmatch mot Baskets Telekom Bonn när Kings vände ett 25-poängsunderläge och vann med ett poäng. Dessutom är det inte första gången som Adnan Chuk hittar sitt forna lags akilleshäl.  

 

– Det var en väldigt dålig match, väldigt emotionellt för oss efter segern mot Telekom. Vi var där men ändå inte, vi spelade inte efter vår plan och Norrköping gjorde det bra. Även om vi bara har spelat sex matcher i ligan har vi spelat flest totalt sett eftersom vi också har spelat sex i FIBA, så totalt 12. Och schemat kommer fortsätta att vara tufft, så vi måste behålla fokus men också lära av misstagen, berättar Vedran Bosnic.

 

Det enda laget som Luleå än så länge har förlorat mot är just nämnda Norrköping, men mot Kings i lagens första möte i början av säsongen blev det vinst med två poäng. En anledning till lagets framgång är att säsongens trupp är starkare än på länge, med en bra blandning av spelare som stannat kvar i laget och duktiga nytillskott. 

 

De rutinerade spelarna Adam Rönnqvist, Tim Kearney, för tillfället skadade Christopher Ryan och Denzel Andersson utgör en viktig del av kontinuiteten, tillsammans med Anton Saks som gör sin andra säsong i laget (dras dock med skadeproblem men är på väg tillbaka). Sedan har den före detta Umeå BSKT-spelaren Yannick Anzuluni tillkommit, liksom Brice Massamba, Södertäljesonen Tom Lidén (som återvänt från grekiska Kolossos Rodou) och ett par amerikaner, varav guarden Brandon Rozzel som utgör en viktig del av lagets bakplan.

 

– Deras två guarder Adam och Brandon tar mycket ansvar och dem måste vi fokusera på att ta bort, men det finns så många bra spelare i laget, de har många bra skyttar. De spelar snabbt, vi måste lägga mycket fokus på vårt försvarsspel, men även på anfallsspelet, att hålla nere antalet turnovers. Första gången vi möttes hade vi 23 turnovers och de 18, det var ingen vidare rolig match att se, säger Bosnic och fortsätter:

 

– Det här är ett bra lag, all respekt till dem. De är bra varje år och i år ännu bättre. Alla är redo, inga skador, vi tränar och har haft tid att förbereda oss efter matchen mot Norrköping. Det ska bli roligt att möta dem igen.

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings