Ytterligare skribent förstärker arbetet kring hemsidan

Tisdag 14 november 2017

Vi har glädjen att meddela att den före detta elitspelaren och ungdomslandslagsspelaren Cleopatra Forsman-Goga kommer att börja hjälpa till med arbetet kring SBBK:s hemsida. Initialt kommer hon att skriva företexter och referat i samband med Telge Baskets och Södertälje Kings matcher, och det första uppdraget blir Telges hemmamatch mot Udominate Basket nu på fredag. 

Goga anses av många ha varit en av svensk dambaskets riktigt stora talanger, men fick på grund av skador aldrig chansen att nå sin fulla potential. Säsongen 2013/14, när hon tog SM-guld tillsammans med Northland Basket, blev hennes sista som spelare efter att ha drabbats av en korsbandsskada. Själv har hon vid det här laget förlikat sig med tanken att basketkarriären är över.

– Det var en så stor del av ens liv när man växte upp och jag tror det var jätteviktigt att man hade just det. För i den åldern, när man ser andra som kanske inte har idrotten – man kan ju hamna på fel spår fast det inte behöver vara något extremt. Men det var bara basketen som var viktig. Jag ångrar ingenting, även fast mina knän är katastrof. Men nu… Nä alltså, jag saknar det faktiskt inte. Jag känner att jag gjorde mitt: jag var med i ungdomslandslag och det var fullt ös hela tiden, så det känns skönt nu att jag har gått in i nästa steg och bara tar det lugnt. Inte hetsa kring träning och sådant, även fast det var tråkigt att det slutade med en korsbandsskada. Men vi vann SM-guld det året, så jag bara: ”Okej, jag är klar!”, skrattar hon och fortsätter:

– Jag kommer från Solna, spelade i Solna Vikings. Sedan kom jag hit till Södertälje och började i basketklassen här på Rosenborg, flickor -91, när jag var 13 ungefär. Sedan spelade jag med dem tills vi blev upptagna till Telge Basket. Där spelade jag mellan 2007 och 2013 och tog två SM-guld. Och sedan spelade jag ett år i Luleå, men jag hade massor med problem med knäna och sedan slutade jag. Så sedan dess har jag inte spelat, ingenting. Jag har opererat mig två gånger sedan dess, det har varit saker som har varit kvar i knäna.  

För en klubb som SBBK, som är verksam inom en liten sport med svenska mått mätt, är det värdefullt att få hjälp av någon som är basketkunnig, webbkunnig och duktig på att skriva. Goga, som nyligen återvände till Sverige och Södertälje efter tre år i Spanien tillsammans med pojkvännen Tobias Borg, kan bidra med alla tre delarna. 

– I Spanien pluggade jag till webbredaktör på distans och vart klar i juni. Redan innan Tobias hade sajnat pratade vi med Robban (Andersson) och då kom vi fram till att han skulle försöka hitta något som jag också kunde göra under tiden vi är här. Och det var lite så jag hamnade på att skriva inför matcherna. Så jag börjar med att skriva inför matcherna, det var Atena (Gerontidou) som frågade om jag ville det. Man behöver marknadsföra matcherna bättre, säger hon.  

– Jag tror det är jättebra att ha någonting att göra. Jag vill jobba men inte heltid, just för Tobias schema; då är han hemma när jag är borta, det blir jättekonstigt. Jag vill stötta honom i det han gör och hjälpa så att det blir bra och därför tycker jag det passar jättebra att skriva lite texter. Det är jätteviktigt att kunna skriva för webben, som webbredaktör. 

Hon berättar att SBBK som klubb har en särskild betydelse för henne trots att det inte är hennes riktiga moderklubb och talar med värme om känslan att vara tillbaka, för dem båda.

– Jag har ju varit här länge, det är så klart att det är kul att det är just SBBK. Och så känner självklart Tobias också: att få komma tillbaka till just den här klubben. Även fast jag då kommer från Solna från början ser jag det här som att det var här jag blev en basketspelare på riktigt. Jag tycker att det är jättekul att vara tillbaka och jobba med det här gänget, det är ju en del som är kvar sedan vi var här. Och jag är ju här och kollar när Tobias spelar. Så jag är kvar i basketen, det är bara det att jag inte spelar själv längre. 

Av: Lina Agnemar

Foto: Ulrich Schulte

Relaterade nyheter

Telge Basket