Wetterbygden jagar revansch på bortaplan

Torsdag 22 november 2018

 • Auston Barnes i närkamp. Foto: Anna Forsström
  Auston Barnes i närkamp. Foto: Anna Forsström
 • Taktiksnack i timeout. Foto: Anna Forsström
  Taktiksnack i timeout. Foto: Anna Forsström
 • Bizaca, still going strong. Foto: Anna Forsström
  Bizaca, still going strong. Foto: Anna Forsström
 • Mario Blazevic har varit värdefull under Lindströms och Garcias respektive skadeperioder. Foto: Anna Forsström
  Mario Blazevic har varit värdefull under Lindströms och Garcias respektive skadeperioder. Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings har hittills vunnit elva av 12 matcher i SBL och övertog i tisdags serieledningen från Norrköping Dolphins efter att ha besegrat Borås Basket på bortaplan. På lördag kommer Wetterbygden Stars på besök till Täljehallen, på jakt efter revansch för fyrapoängsförlusten senast. Wetterbygden ligger placerat i den nedre delen av tabellen men har spelat jämnt i flera matcher, däribland mot nämnda Kings och senast mot Nässjö Basket i tisdags, där det blev tvåpoängsförlust efter förlängning.

– Wetterbygden är ett lag med bra struktur, med coacher från Spanien som vet vad de gör i offense och defense, man ser vad de vill. Vårt jobb är att hitta deras svagheter självklart, och spela vårt lagspel – i första och även tredje perioden mot Borås kom vi ifrån det. Vi måste fortsätta med det, det kommer vara nyckeln, berättar Kings head coach Ludde Degernäs, som dock är nöjd med insatsen borta i Borås i tisdags:

– Jag är glad över vinsten, vi har bra rytm. Borås på hemmaplan är ett bra och farligt lag – offensivt – att de bara gjorde 76 poäng visar att vi kan spela olika typer av spel. Det är skönt att alla är tillbaka, jag känner det på grabbarna. (Eric) Garcia är väldigt spelsugen, även om han inte är hundra procent än.

– Adam (Ramstedt) har kommit in i gruppen på ett enkelt sätt, han känner ligan, spelarna, han känner ju mig och nu får han dras med mig ytterligare ett år. Han känner sig motiverad, men man får inte glömma att Adam är ung. Det känns som om Adam och Valter (Lindström) har varit med i evigheter, men de är bara 23 år och behöver tid, även om de är duktiga och talangfulla.

Wetterbygden har axlat rollen som nykomling i SBL motiverat och engagerat trots skadeproblem. I truppen finns några välbekanta spelare från ligan varav två före detta kingsspelare: Mantas Griskenas och Carl Engström. Engström skrev i slutet av oktober på ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till 31 december för att underlätta skadeläget.

– Det är helt olika lag som möts i den här matchen. Förra matchen saknade vi Toni (Bizaca) och (Eric) Adams, och Adam var ju inte heller med. Även de saknade några och har ju sajnat Calle Engström, vår gamla lirare. Vi känner Mantas sen tidigare, han är en viktig spelare. Sen har de en spansk playmaker – (Joaquin) Portugues – som har koll på spelet. De har ett gäng grabbar med stort självförtroende som har spelat med väldigt hög intensitet under året, säger Degernäs, som menar att hans eget lag måste sträva vidare för att fortsätta prestera på hög nivå:

– Formen i laget är bra, attityden hos grabbarna, de jobbar hårt. Vi har bra lagkemi och det betyder mest för mig. Det är jättekul att vi är 11-1, men det är inte realistiskt att tro att det ska fortsätta så hela säsongen, du kan förlora vilken match som helst. Det gäller att inte flyga, stå stadigt på jorden, inte ta nåt för givet. Det är något vi pratar mycket om i gruppen, inte bara jag utan alla, de mer erfarna, Bizi (Toni Bizaca), Alex (Lindqvist) och Martin (Pahlmblad). Vi måste hitta den där intensiteten, för om vi gör det är vi svårslagna.

Matchen börjar 15.04 på lördag.

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings