Vinst mot Oskarshamn för DamU

Söndag 11 februari 2018

Våra äldre spelare visade vägen från start. Dubbellicenserna Moa och Gloria, tillsammans med kapten Sanna, stärktes upp av Alva Lindby och Wilma Christensen i startfemman. Extra roligt var att vi fick vårt first play att fungera med en öppen trea från Alva. Oskarshamn startade tufft med två raka treor, men sedan var det stopp och vi kunde steg för steg gå ikapp och ifrån. Det enda tråkiga i första perioden var att Ella Zilén stukade foten efter endast två bra minutrar. 20-11 efter första och 35-21 i halvtid där Oskarshamn nästan bara får göra poäng på straffar.

I halvtid pratade vi om att öka trycket ännu mera för att inte släppa in Oskarshamn i matchen. Så blev det också och efter periodsiffrorna 24-6 var matchen i praktiken över. I sista tappar vi tempo lite vilket gör att Oskarshamn åter gör en del poäng. 73-40 blev slutresultatet vilket får betraktas som klart godkänt.

Med en stor spridning på poänggörandet har vi tre som kommer upp på tvåsiffrigt, men alla gör mål. Ännu bättre än det är striden om antal bollinnehav. Med 12 TO och 20 steals, i kombination med 22 offensiva returer mot Oskarshamns 6, får vi många flera avslut. Vi spelar också bra försvar i långa perioder där framför allt Wilma och Sara gör ett riktigt bra jobb på Oskarshamns duktiga estländska.

Matchens "Miss allt-i-allo" var Gloria, som med flit spelar fram sina lagkamrater på alla möjliga sätt. Till sina 6 poäng hade hon 6 returer, 4 assists och 6 steals – helt utan TO.

Poänggörare:
Moa Filén Hammarström 13 (8 ret, 3 ass), Sanna Korkea-aho 12 (5 ret, 4 st), Maja Jakobsson 11 (6 ret 5fd), Sara Fager 7 (6 ret), Alva Lindby 7 (7 ret, 3 st), Gloria Bwende 6 (6 ret, 4 ass, 6 st), Wilma Christensen 6 (2 ass, 3 st), Amanda Stahl 5, Linnea Bou Faical 4 och Ella Zilén 2 (på två minuters spel).

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  SBBK DU17 är i Final Four i SM!

  Skrivet 2018-04-12

  Hej, jag heter Amanda Stahl och jag är lagkapten för SBBK DU17-lag som är klara för semifinal i SM. Vi har varit i semifinal en gång innan i RM DU15. ...

  Läs mer
 • Vinst i årets sista bortamatch för DamU

  Skrivet 2018-03-12

  Säsongens sista bortamatch var på söndagen mot jumbon Oskarshamn. DamU hade dock en något mera orutinerad uppställning än normalt då båda lagkaptenerna var borta och endast en dubbellicens kom ...

  Läs mer
 • SBBK DamU i dur och moll

  Skrivet 2018-02-26

  Helgen bjöd på två förväntat tuffa matcher för DamU. Västerås, hemma på lördagen, och RIG Mark, borta på söndagen är svåra motståndare på helt olika sätt.

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling