Vinna eller försvinna för Telge

Måndag 9 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I kväll måndag möter Telge Basket Luleå Basket på bortaplan. Med ställningen 0-2 i matcher och bäst av fem i semifinalen är förutsättningarna enkla: Telge måste vinna för att inte åka ut ur slutspelet. 

 

I matchen senast i Täljehallen i fredags var Luleås segermarginal betydligt större än i den första semifinalmatchen: 20 poäng. Bortalaget hade gjort sin hemläxa och tog bort mycket av Tayler Mingos och Taylor Wurtz skapande i anfall, dessutom tvingades Telge till svåra skottlägen och kunde därmed inte få ut det som behövdes av sitt distansskytte.

 

I andra änden hade hemmalaget problem att få de nödvändiga defensiva stoppen vilket innebar att motståndarnas poäng rann iväg. Den här gången var det Jessica Thomas och Chioma Nnamaka som var mest produktiva poängmässigt sett, men Luleå har naturligtvis en mängd spelare som kan kliva fram och prestera när det behövs.

 

Efter matchen i fredags sade Chelsea Poppens att den främsta anledningen till förlusten var Telges brist på aggressivitet. Telge har fortfarande allt i sina händer när det gäller att ta serien tillbaka till Täljehallen och i en måstematch av dessa mått bör viljan och aggressiviteten inte vara alltför svåra att plocka fram.

 

Matchen börjar klockan 19 och kan ses på: http://basketligandam.se/webbtv/ för 89 kronor. 

 

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Teodora trivs i Telge

  Skrivet 2018-10-17

  Teodora Turudic, från Serbien, är en av nykomlingarna i årets Telge Hon har fått en bra start på säsongen och nu fått belöning i form av en landslagsplats.

  Läs mer
 • Enpoängsförlust efter jämn match i uppförsbacke

  Skrivet 2018-10-14

  Matchen mot Norrköping Dolphins blev som väntat betydligt tuffare och jämnare än Telge Baskets två tidigare och efter några sista skälvande matchminuter kunde Norrköping till slut vinna med 69-68. Flest ...

  Läs mer
 • Fler bilder

  Styrkemätning mot Norrköping

  Skrivet 2018-10-10

  Telge Basket har nu spelat två matcher i Svenska Basketligan och vunnit båda med stor marginal. I den tredje raka hemmamatchen på söndag väntar dock tuffare motstånd i form av ...

  Läs mer
Telge Basket