Vinna eller försvinna för Telge

Måndag 9 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I kväll måndag möter Telge Basket Luleå Basket på bortaplan. Med ställningen 0-2 i matcher och bäst av fem i semifinalen är förutsättningarna enkla: Telge måste vinna för att inte åka ut ur slutspelet. 

 

I matchen senast i Täljehallen i fredags var Luleås segermarginal betydligt större än i den första semifinalmatchen: 20 poäng. Bortalaget hade gjort sin hemläxa och tog bort mycket av Tayler Mingos och Taylor Wurtz skapande i anfall, dessutom tvingades Telge till svåra skottlägen och kunde därmed inte få ut det som behövdes av sitt distansskytte.

 

I andra änden hade hemmalaget problem att få de nödvändiga defensiva stoppen vilket innebar att motståndarnas poäng rann iväg. Den här gången var det Jessica Thomas och Chioma Nnamaka som var mest produktiva poängmässigt sett, men Luleå har naturligtvis en mängd spelare som kan kliva fram och prestera när det behövs.

 

Efter matchen i fredags sade Chelsea Poppens att den främsta anledningen till förlusten var Telges brist på aggressivitet. Telge har fortfarande allt i sina händer när det gäller att ta serien tillbaka till Täljehallen och i en måstematch av dessa mått bör viljan och aggressiviteten inte vara alltför svåra att plocka fram.

 

Matchen börjar klockan 19 och kan ses på: http://basketligandam.se/webbtv/ för 89 kronor. 

 

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

Telge Basket