”Vi måste bara fortsätta och se till att vi håller ihop det på tisdag”

Måndag 5 mars 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Fem omgångar återstår i grundserien för Södertälje Kings när Nässjö Basket gästar Täljehallen i morgon tisdag. Tabelljumbon Nässjö har inte längre chans att gå till slutspel, men för femman Kings kan varje seger och förlust innebära förflyttning både uppåt och nedåt i tabellen. I säsongens liga går endast sex av åtta lag vidare till slutspel, så marginalerna är mindre än tidigare säsonger.

Kings hade i torsdagens bortamöte mot Jämtland Basket chans att avancera till en fjärdeplats, men orkade inte behålla intensiteten från den första delen av matchen och förlorade knappt med 76-82, trots stor dominans i tresekundersområdet, där gästerna gjorde 52 av sina poäng mot motståndarnas 22.

– Tyvärr så orkar vi inte med den korta rotationen som vi har just nu att knyta ihop matchen. Alltså, Barnes spelar sitt livs basket, Adam spelar sitt livs basket just nu, jag tycker att de maxar väldigt mycket av sina individuella prestationer kring matchen. Och Aaron gör också en väldigt bra match, så att vi får ut väldigt mycket av spelarna. Vi lät bollen gå, vi avslutade nära korgen, lätta avslut och straffade deras defense, så jag är väldigt nöjd med en stor del av matchen. Sen så orkar vi inte hundra procent i slutet och det kostar oss. Vi måste bara fortsätta och se till att vi håller ihop det på tisdag för att vinna, summerar Kings head coach Ludde Degernäs insatsen mot Jämtland.

Den begränsade rotationen beror på att både Alexander Lindqvist och Henrik Sjölin finns med på skadelistan, i tillägg till den sedan tidigare skadade Rudy Mbemba, som beräknas vara borta i ytterligare 2-4 veckor.

– Laget, lite skadeskjutet som hela året. Henke har haft lite känningar och har varit sjuk de senaste, han spelade ju inte hemmamatchen mot Luleå heller och har inte varit hundra procent i sin tidigare skada som han har haft, men är på väg tillbaka. När det gäller Alex så åkte han på en skada under landslaget, det är knäet, och innan matchstart pratades vi vid och kom överens om att han inte kunde spela. Vi får ett MR-svar i morgon (måndag) på hans skada och då får vi ett hundraprocentigt svar. Sen får vi se, jag hoppas och tror på det fortfarande, men det är väldigt osäkert om han kommer att kunna spela mot Nässjö, säger Degernäs, som ändå tycker att situationen har flera sidor:

– De unga grabbarna får ju stort utrymme nu när de lite mer rutinerade, Rudy och Alex, är skadade. Peppe och Oskar får mycket tid på träningar och tid att utvecklas som också är väldigt viktigt i deras framtida karriärer. Så att man måste se det positivt också, vi har lagt ner mycket tid på de unga spelarna under landslagsuppehållet och gett dem tid både individuellt och i lagspelet då.

Mot morgondagens motståndare Nässjö förlorade Kings senast med sex poäng på bortaplan, så sistaplaceringen i tabellen är ingenting att förlita sig på för Kings del.

– De har ett gäng väldigt duktiga spelare, de har ett väldigt bra lag. De hade lite otur med att de var tvungna att byta spelare i början av säsongen, men med den här nya gruppen så har de tagit en del segrar och visat att det kommer bli en tuff match, men end of the day så är det upp till oss att orka hålla ihop det i fyrtio minuter, säger Degernäs och fortsätter:

– Det drar ihop sig och det är många lag som är med och fajtas, det kommer dra ihop sig hela vägen till slutet. Det är viktigt att ta en match i taget, viktigt att vi håller energin uppe i gruppen och som jag sagt tidigare: grabbarna med Martin i spetsen har visat en fantastisk karaktär och energi under hela året och bara fortsätta och tro på det vi gör. Så det är självklart att vi vill ha tillbaka Rudy och Alex så att de kan hjälpa oss på banan, men vi vet också att vi får fajtas med det vi har och ska göra allting för att vinna på tisdag.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Giganten Bizaca går för 6 000:e poängen mot Umeå

  Skrivet 2019-03-26

  När Södertälje Kings och Umeå BSKT möts i den första kvartsfinalmatchen i kväll passerar Toni Bizaca troligtvis 6 000 poäng – en prestation som bara fyra andra spelare i klubben ...

  Läs mer
 • Kvartsfinaldags mot Umeå

  Skrivet 2019-03-24

  På tisdag inleds kvartsfinalserien mellan Södertälje Kings och Umeå BSKT i Täljehallen i bäst av fem matcher. Kings vann grundserien och har därmed hemmaplansfördel genom hela slutspelet, till skillnad mot ...

  Läs mer
 • Kings vann mot Köping Stars

  Skrivet 2019-03-19

  Kings stannar på bara sju förluster i grundserien efter segern mot Köping med 94-68.

  Läs mer
Södertälje Kings