Överlägsen seger för Wetterbygden

Söndag 2 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Vid lunchtid på söndagen spelades den avgörande matchen om tredje och fjärde plats i Svenska Cupen mellan Wetterbygden Stars och Borås Basket. Matchen spelades i långsamt tempo och var bitvis lite fumlig, men mest vilja visade Wetterbygden, som kontrollerade matchen och vann med hela 113-89. Poängbäst blev Wetterbygdens Calvin Hermanson, 29 (7/8 trepoängare), och i Borås Ludvig Johansson, 22. Att Elvar Fridriksson, Simon Gunnarsson och DeAndre Davis inte spelade var naturligtvis en faktor som påverkade i sammanhanget. 

 

– Att komma med bland Final Four – alla tyckte nog att vi var underdogs, vår klubb har väl bara funnits i fyra, fem år. Att komma med bland de stora klubbarna och ge Södertälje en bra match för att sen vinna tredje plats – det är vi väldigt stolta över. De hade några spelare borta, men jag vet inte, vinsten visar nog vilket slags lag vi har, vi älskar att tävla, sade Hermanson efter segern mot Borås och berättade om besvikelsen över gårdagens förlust mot Södertälje: 

 

– Jag tror vi spelade vårt bästa försvar under säsongen under den första halvan, vi höll dem på 36 poäng, det är otroligt. Vi försökte hålla igång det under den tredje quartern, hade en fin run och gick upp tio. Och sen kom den konstiga situationen med den hårda foulen – det känns så tråkigt med Eric Adams, jag hoppas han återhämtar sig snabbt. Den situationen blev ett sorts momentum som vi aldrig hittade tillbaka till rytmen efter, vi avslutade inte matchen som vi hade velat.  

 

Det blev en jämn första period fram till slutminuterna då Wetterbygden skaffade sig några extra poängs övertag. Borås försökte hitta rytmen men fick inte ordning på skotten från trepoängslinjen där bara 3 av 10 satt. I Fridrikssons, Gunnarssons och Davis frånvaro fick flera av Borås unga bänkspelare mycket speltid och tog väl tillvara på den, framför allt Filip Hellgren och Ludvig Johansson. Även unge Jesper Wennerholm i Wetterbygden gjorde en bra insats och slutade på 14 poäng. 

 

Wetterbygden inledde q2 starkt och var som mest uppe i en 17-poängsledning, lett av Calvin Hermanson i anfall. Motståndarna, som fortsatte lufta bänken fick finna sig i att ligga under med 34-49 i halvtid. Borås kom ut med lite mer energi efter halvtidsvilan och reducerade lite av underläget, men det rättade Wetterbygden snart till och behövde inte anstränga sig alltför mycket för att utöka ledningen ytterligare fram till slutsignalen. 

 

– Igår gjorde vi en fantastisk insats, det var en tuff och hård match och det var hårt att förlora den. Det var inte heller lätt att komma tillbaka, mindre än 24 timmar senare, och spela om tredje plats mot ett tufft lag. Och jag tycker att vi gjorde ett fantastiskt jobb. Det var viktigt att behålla vår identitet, våra regler, hur vi vill spela och se ut på planen. Jag är så stolt över alla som spelade, för alla ansträngde sig och gav mycket energi, gav sitt bästa varje minut på planen, sade Wetterbygdens headcoach Boris Balibrea efteråt. 

 

Svenska Cupen, spel om 3:e och 4:e plats, Wetterbygden Stars – Borås Basket 113-89

(21-16), (28-18), (30-27), (34-28) 

 

Länk till intervju med Wetterbygdens headcoach Boris Balibrea: https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/608039379772199/

 

Länk till intervju med Wetterbygdens spelare Calvin Hermanson: https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/601504357357782/

 

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings