Välkommen tillbaka Dara Taylor!

Onsdag 13 januari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i SBBK.

 

Dara Taylor spelade under förra säsongen med SBBK och snittade på sina 18 matcher i SBBK-linnet 11.8 poäng, 5.7 returer och 6.5 assist. Hon kommer närmast från spel i den grekiska högstaligan för EFAO Zografou, hon hann dock endast med två matcher innan den grekiska ligan tog paus på grund av corona. På de två matcherna stod hon för 10.5 poäng och 6.5 assist i snitt.

 

– Vi får in en riktig bra point guard, hon kommer vara en av ligans bästa PG:s. Dara sätter laget först och ser till att sina medspelare kommer till bra lägen, men hon kan även producera själv när det behövs. Dessutom är hon en riktigt bra 1-1 försvarsspelare, säger SBBK:s head coach Joakim Lantto.

 

Läs även: SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

 

Varför väljer ni att ersätta Amanda Kantzy med en point guard?

 

– Det är alltid en chansning att ta in en spelare mitt under säsongen, att spelaren ska passa in i gruppen och hitta sin roll. Att Dara var här förra säsongen gör det mycket enklare, hon har dessutom tränat med oss den senaste månaden så hon är redan inne i det, säger Joakim Lantto och fortsätter:

 

– Mikaela (Gustafsson) närmar sig comeback och då kommer hon kunna ta Amandas roll. Med Dara stärker vi upp vår bakplan ytterligare och får en spelare till som kan vara kreatör. Tror det även kommer ge utrymme för Sofia Hägg och Shawnté Goff för deras styrkor på ett tydligare sätt nu när Dara kan avlasta dem.

 

Dara Taylor är själv väldigt glad och förväntansfull att vara tillbaka i SBBK igen.

 

– Jag är tacksam för möjligheten att få spela för SBBK och förväntansfull att få bli en del av laget och komma ut på planen och spela, säger Dara Taylor.

 

Namn: Dara Taylor
Född: 1991-01-16 (29 år)

Längd: 171 cm

Nationalitet: USA 
College: Penn State

Tidigare klubbar: EFAO Zografou (Grekland), SBBK, Neuss (Tyskland), Osnabrück (Tyskland)  

  


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • SBBK vann i Helsingborg

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK kom tillbaka efter en riktigt svag start och kunde till slut vinna med 72-62, efter en bra andra halvlek.

  Läs mer
 • Match mot tabelljumbon på onsdag

  Skrivet 2021-01-18

  På onsdag möter SBBK Helsingborg BBK på bortaplan. I lagens första möte i början av november vann SBBK hemma med 81-50. Nykomlingen HBBK ligger sist i tabellen, medan SBBK ligger ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
SBBK Damlaget