Välbehövlig seger mot Uppsala

Onsdag 22 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Drabbningen mellan ett revanschsuget Södertälje Kings och Uppsala Basket blev poängfattig och slutade 65-60. Segern innebär att Kings lade ytterligare två viktiga poäng mellan sig och Uppsala och att man är uppe på samma poäng som BC Luleå och Norrköping Dolphins, som båda dock har en match mindre spelad. Poängbäst blev Davis Lejasmeiers med 22 och i Uppsala Andreas Person, 19. Gästerna saknade Alexander Lindqvist, som inte spelade i kväll.  

Inledningen av matchen såg lovande ut från ett hemmalagsperspektiv och den första quartern vanns med 24-14. Kings aggressiva defense störde Uppsalas anfallsspel och tvingade fram turnovers och forcerade skottförsök. Nicholas Spires stod upp väl mot Carl Engström, som bara gjorde två poäng totalt i matchen, men returtagningsduellen vann Engström med 12 mot Spires sex. Sex returer tog även Thomas Massamba, som också hade en tuff uppgift med att försvara Uppsalas guarder.  

Tiopoängsledningen som Kings fick med sig från q1 utökades till 17 i inledningen av den andra quartern medan gästerna slet ont för poängen. Men Rickard Erikssons två raka treor minskade underläget och efter en poängfattig sekvens satte Uppsala fart med en 12-poängsrun som utjämnade till 33-32 inför halvtidsvilan. Bidragande till det var Andreas Person, som på Lejasmeiers vis vet hur man hittar vägen till korgen. 

Den fina rytm som hemmalaget till en början visade upp förbyttes mot dåliga beslut och återkommande turnovers. För Toni Bizaca såg det bättre ut än i matchen mot Norrköping Dolphins, så länge han höll sig från trepoängslinjen där han hade totalt 2/7.  Det var han dock inte ensam om: lagets totala procent på trepoängsskyttet var 19% (5/26).  Trots det lyckades Kings arbeta sig ur svackan och komma upp på en likvärdig nivå med Uppsala, även om den defensiva insatsen inte var lika solid som i matchens början.

I frånvaron av ett fungerande trepoängsskytte var Lejasmeiers attacker mot korgen extra viktiga och bidrog till att Kings kunde minska Uppsalas sjupoängsledning till fyra när sex minuter återstod av matchen. Vid totalt åtta tillfällen bytte lagen ledning och vid nio tillfällen var det lika, men i slutänden hade Södertälje tillräckligt mycket energi för att överta ledningen och behålla den fram till målgång. 

På tisdag väntar grundseriens sista match mot Umeå BSKT, även den på hemmaplan.

 

Basketligan herr, Södertälje Kings – Uppsala Basket 65-60

(24-14), (9-18), (13-16), (19-12)

 

Poäng i Kings:

Davis Lejasmeiers 22

Toni Bizaca 19

Nicholas Spires 7

Thomas Massamba 4

Lazar Radosavlejvic 4

Delvon Johnson 4

Darien Brothers 3

Tanel Kurbas 2

 

Poäng i Uppsala:

Andreas Person 19

Axel Nordström 11

Rickard Eriksson 11

Anton Gaddefors 9

Jonathan Person 6

Anez Zekovic 2

Carl Engström 2

 

Av: Lina Agnemar

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings