Uppsala utmanar på nytt

Tisdag 21 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
Det har inte funnits alltför mycket tid att analysera förlustmatchen mot Norrköping Dolphins i går med tanke på att det redan i morgon onsdag är dags att ta emot Uppsala Basket i Täljehallen. Den senaste förlusten försvårade möjligheten för Kings att avancera i tabellen, men minst lika viktigt är att inte låta de lägre placerade lagen närma sig. Mest relevant är just fyran Uppsala, som har 36 poäng mot Kings 42, men också tre återstående matcher jämfört med Kings två.
 
Mellan Kings och Uppsala står det 2-1 i matcher, men den senaste vann Uppsala stort med 84-54. Helsvenska Uppsala har successivt hittat formen under säsongen och förtjänar sin plats bland topp fyra-lagen. Så sent som i fredags besegrades serieledaren BC Luleå med 97-88, ett bevis på att Uppsala kan slå vilket lag som helst i ligan. 
 
När Kings och Uppsala nu möts för fjärde gången den här säsongen är det viktigt att Kings försöker korrigera det som ledde fram till 30-poängsförlusten senast. De kreativa bröderna Person är duktiga på att skapa och se möjligheter, både för andra och sig själva, och med Anton Gaddefors tillbaka efter skada fick laget ett lyft som mycket väl kan bära hela vägen. En viktig del blir också att hitta ett sätt att hantera Carl Engström, som är en viktig kugge i lagets insidespel. Engström är inte alltid den mest produktive spelaren men kräver bevakning och skapar möjligheter för sina medspelare. Han är dessutom en stor tillgång i returtagningen och svår att mäta sig med styrkemässigt sett. 

Än en gång vilar mycket ansvar på Nicholas Spires, som fick slita mot Joakim Kjellbom i måndags. Att Kjellbom "bara" gjorde 13 poäng men sju assists visar också på vikten att få ordning på lagförsvaret, hjälpa varandra i defense och därmed förhindra att motståndarna hittar de öppna lägena. Med ett förbättrat försvar kommer sannolikt också ett ökat offensivt självförtroende vilket skulle vara välbehövligt för vingklippta Kings. När rytmen väl infinner sig är laget svårslaget och kapaciteten finns utan tvivel, nivån behöver bara bli mer konstant. 
 
Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Kval till FIBA Europe Cup

  Skrivet 2018-07-20

  Södertälje Kings startar kvalet till FIBA Europe Cup med bortamatch den 20 september. Hemmamatchen spelas den 26 september.

  Läs mer
 • Peter ”Ankan” Andersson 60 år!

  Skrivet 2018-07-11

  Peter "Ankan" Andersson fyller 60 år idag. Han är en legendar i SBBK och den spelare som gjort flest matcher i SBBK:s herrlag och vunnit tre SM-guld för klubben – ...

  Läs mer
 • STJÄRNAN ”ÄNTLIGEN” KLAR FÖR KINGS

  Skrivet 2018-06-30

  Södertälje Kings sökande efter sin nye härförare och pointguard har pågått i snart två månader, men nu har jakten avslutats och man har ”äntligen” lyckats fånga pointguarden Eric Garcia.

  Läs mer
Södertälje Kings