Tung förlust i Belgien

Onsdag 9 november 2016

Kings föll med 94-77 borta mot Belfius Mons-Hainaut från Belgien under tisdagskvällen. Det var en tung tredje period där Belfius vände och gick ifrån till en 16-poängsledning inför den fjärde och sista perioden. Kings var i ledning i halvtid med 42-43.

Gårdagens match kan ses i repris i sin helhet i bifogad videolänk.

Offensivt bars Kings av Toni Bizaca (32 p och 6 r) och i slutspurten av Tylor Ongwae (17 p och 5 r). Men det var turnovers som tog luften ur Kings där man hade 19 mot motståndarnas 9. Turnovers gav motståndarna 21 poäng mot Kings 10. 

Nu krävs vinst hemma i sista omgången mot tuffa Telekom Basket Bonn. I bortmatchen förll Kings med 9 poäng.

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Vad coacherna sade efter matchen

  Skrivet 2017-04-28

  Citat av coacherna från presskonferensen efter den sjätte semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins tisdagen den 27 april i Täljehallen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Kings vidare till final

  Skrivet 2017-04-28

  Tisdagkvällens match var viktig för både Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Kings ville gärna avsluta semifinalserien på hemmaplan medan Dolphins ville ta hem den en sista och avgörande gång till ...

  Läs mer
 • Matchboll till Kings

  Skrivet 2017-04-26

  Södertälje Kings och Norrköping Dolphins hade innan tisdagens match i Stadium Arena vunnit sina respektive hemmamatcher, det vill säga två vardera. Det gynnade främst Dolphins, vars hemmaplansfördel har inneburit att ...

  Läs mer
Södertälje Kings