Tufft möte väntar mot ”nya” Norrköping

Torsdag 26 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
I morgon fredag möts Södertälje Kings och Norrköping Dolphins för andra gången för säsongen. I den första matchen i Stadium Arena vann Kings med 71-62. Dolphins ligger placerat på sjätte plats i tabellen med 14 poäng (sju vinster och nio förluster) vilket innebär sex upp till Wetterbygden Stars (femma) och Kings (fyra), som båda har 20. Kings har i sin tur sex poäng upp till trean BC Luleå och tvåan Köping Stars, båda 26 poäng. 

 

Säsongens upplaga av Norrköping Dolphins är långt ifrån densamma som tidigare säsonger. Till att börja med har den tidigare assisterande coachen Mikko Riipinen tagit över efter Adnan Chuk, som numera prövar lyckan som coach i Europa. 

 

Inte heller Joakim Kjellbom, Mikael Lindquist eller Johnell Smith finns kvar i laget, vilket naturligtvis har inneburit ett stort tapp i form av erfarenhet, ledarskap och kompetens. En spelare som därmed har fått axla större ansvar är Tim Schüberg, som trots att han bara är 24 år gör sin sjätte säsong för Dolphins i SBL. Och så Anton Saks förstås, som sedan två år är tillbaka i Dolphins efter tre säsonger i Luleå. 

 

– Viktiga spelare är Tim och Saks med deras starka karaktärer och skills, säger Kings headcoach Ludde Degernäs.

 

Två nya amerikaner har tagits in i truppen: guarden Tyre Gathright, som snittar 15.8 poäng per match och forwarden LaDarien Griffin, 10.1 returer (flest i ligan). En tredje amerikan, guarden Kareem Canty, fanns med i truppen vid säsongsstarten, men fick lämna efter bara tre matcher. I november anslöt den danske centern Morten Bülow till laget.  

 

För Kings del fortsätter skadorna att avlösa varandra. När Dino Pita äntligen var tillbaka dröjde det inte länge innan Charles Callison skadade sig i matchen mot Borås Basket senast. Dessutom var Anton Gaddefors magsjuk och kunde inte spela. 

 

– Callison har en stukad fot och är borta i två till tre veckor sade doktorn, däremot är Anton tillbaka. Norrköping är ett lag som kämpar och sliter för varandra, vi står inför en väldigt tuff match. Tillsammans måste vi vara redo att fightas i fyrtio minuter. Jag ser fram emot matchen och hoppas på mycket folk i Täljehallen, säger Degernäs. 

 

Matchen börjar 19.04 i morgon och är årets sista på hemmaplan (den sista spelas i Borås den 30 december). Så passa på att besöka Täljehallen och heja fram Kings till seger. Välkommen!

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget