Tronskifte när Kings besegrade Norrköping

Fredag 27 oktober 2017

Kings fortsätter vara obesegrat i Svenska Basketligan men fick kämpa stenhårt och startfemman fick gå massor med minuter för att besegra Norrköping Dolphins.

Framgångsrikast i Kings idag var Nick Spires med sina 25 poäng, 11 returer och 4 blockar. Han fullkomligt lyser av självförtroende offensivt där han skjuter treor i snabba spelvändningar och utmanar från dribbling. Nick hyllar coach Ludwig Degernäs för att han tagit sitt spel till ytterligare än nivå: -All credd till Ludde säger han.

 

Om detta var tronskiftet på centerpositionen i Sverige är för tidigt att säga men idag var Nick Spires, med sitt moderna centerspel, på en annan nivå än Kjellbom.

Coach Degernäs var givetvis nöjd efter vinsten och med sin atletiska center den här kvällen: - Nick var fantastisk och det stenhårda arbete han laget ner börjar verkligen ge resultat.

Men Kings var inte en enmansshow utan både Valter Lindström meed massor av minuter på banan och med sina 17 poäng och kapten Pahlmblad som leder laget med goda exempel som stenhårt arbete defensivt och högklassiga 7 assist offensivt. Och när matchen sen ska vinnas från straffkastilinjen i slutet är han iskall och stoppar i 4 av 4.

Norrköping har en hög kapacitet och det märktes att skyttet är en nyckel, i matchen avlossades 30 treor och de 11 som gick i kom i spurter vilket gjorde att Kings aldrig riktigt kunde hålla ledningar man skaffade sig under match. En av anledningarna till Dolphins skytte utifrån beror säkert på att Kings atletiska duo Ramstedt och Spires inte är lätta att göra poäng på när de tar den till korgen. Dolphins har verktygen och de tre förlusterna har kommit mot svårspelade Luleå, Jämtland och nu mot Södertälje, alla på bortaplan. Så räkna med rutinerade Norrköping vad det lider.

Kings får nu lite välbehövlig vila innan de blir lite intensivare matchande igen innan landslagsuppehållet. Starten kan inte varit bättre resultatmässigt, men nu behöver man bara få tillbaka Borg och Sjölin från skador så man kan fördela minutrarna på lite fler spelare. Borg har tagit bort gipset och det ser bra ut med läkning och rehabilitering. Sjölin lite mer osäkert i dagsläget.

Relaterade nyheter

 • Ny chans för Kings mot Jämtland

  Skrivet 2018-01-18

  Södertälje Kings har tagit sig upp på en tredjeplacering i tabellen och på lördag är det dags för match i Täljehallen igen. Denna gång är det Jämtland Basket som står ...

  Läs mer
 • Highlights Uppsala vs Södertälje Kings

  Skrivet 2018-01-17

  I går spelade Södertälje Kings borta mot Uppsala Basket där slutresultatet blev 58-65. En viktig vinst för Kings som nu ligger på en tredjeplacering i Basketligan herr.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Revansch för Kings

  Skrivet 2018-01-06

  I dag fick Södertälje Kings sin revansch mot Umeå BSKT och vann med 85-66. Poängbäst blev Martin Pahlmblad med 18 och Aaron Anderson gjorde en double-double, 12/10. I Umeå var ...

  Läs mer
Södertälje Kings