Tronskifte när Kings besegrade Norrköping

Fredag 27 oktober 2017

Kings fortsätter vara obesegrat i Svenska Basketligan men fick kämpa stenhårt och startfemman fick gå massor med minuter för att besegra Norrköping Dolphins.

Framgångsrikast i Kings idag var Nick Spires med sina 25 poäng, 11 returer och 4 blockar. Han fullkomligt lyser av självförtroende offensivt där han skjuter treor i snabba spelvändningar och utmanar från dribbling. Nick hyllar coach Ludwig Degernäs för att han tagit sitt spel till ytterligare än nivå: -All credd till Ludde säger han.

 

Om detta var tronskiftet på centerpositionen i Sverige är för tidigt att säga men idag var Nick Spires, med sitt moderna centerspel, på en annan nivå än Kjellbom.

Coach Degernäs var givetvis nöjd efter vinsten och med sin atletiska center den här kvällen: - Nick var fantastisk och det stenhårda arbete han laget ner börjar verkligen ge resultat.

Men Kings var inte en enmansshow utan både Valter Lindström meed massor av minuter på banan och med sina 17 poäng och kapten Pahlmblad som leder laget med goda exempel som stenhårt arbete defensivt och högklassiga 7 assist offensivt. Och när matchen sen ska vinnas från straffkastilinjen i slutet är han iskall och stoppar i 4 av 4.

Norrköping har en hög kapacitet och det märktes att skyttet är en nyckel, i matchen avlossades 30 treor och de 11 som gick i kom i spurter vilket gjorde att Kings aldrig riktigt kunde hålla ledningar man skaffade sig under match. En av anledningarna till Dolphins skytte utifrån beror säkert på att Kings atletiska duo Ramstedt och Spires inte är lätta att göra poäng på när de tar den till korgen. Dolphins har verktygen och de tre förlusterna har kommit mot svårspelade Luleå, Jämtland och nu mot Södertälje, alla på bortaplan. Så räkna med rutinerade Norrköping vad det lider.

Kings får nu lite välbehövlig vila innan de blir lite intensivare matchande igen innan landslagsuppehållet. Starten kan inte varit bättre resultatmässigt, men nu behöver man bara få tillbaka Borg och Sjölin från skador så man kan fördela minutrarna på lite fler spelare. Borg har tagit bort gipset och det ser bra ut med läkning och rehabilitering. Sjölin lite mer osäkert i dagsläget.

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings