Toppen mot botten

Torsdag 31 januari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings, som återtog serieledningen efter vinsten mot Köping, tar emot jumbolaget Uppsala på fredagskvällen. 

Ludwig Degernäs, coach i Kings, vad gör ni inför uppsalamatchen efter dramat i Köping?

- Man måste fortsätta tro på sina grunder och standardsaker, det är för kort tid för förändringar. Vi måste orka mentalt och kämpa för vår hemmapublik. 

Uppsala har bara två poäng och risken att åka ur är överhängande, då Köping närmast före har 12 poäng.

När de båda lagen möttes i mitten av januari så vann Kings till slut med klara 89-74, men Uppsala ledde faktiskt i halvtid då. Ett mer skärpt försvarsspel var grunden till vändningen då.

Det var en anmärkningsvärd första quarter då. Kings gjorde 7-0 i starten, men via fem stycken treor kunde Uppsala vända till 15-12 och så småningom 26-22 efter första.

Jämfört med den matchen finns det två nya spelare i uppsalalaget - Nathan Dawit och Odin Lindell.

-  Det där är två spelare jag käner sen tidigare, två rutinerade spelare med spetskompetenser. Nathan är en bra skytt, så honom måste vi hålla koll på och Odin är stark och kämpar, så han kräver också sin bevakning, säger coach Degernäs.  

Men det finns frågetecken också. Senast medverkade inte Dante Williams och inte heller Brian Bridgeforth, som sträckte sin ljumske på uppvärmningen.

För Kings del gäller det att få bättre utdelning på treorna, för mot Köping var det bara en enda som gick i och den kom från Toni Bizaca i den första quartern. Kanske kommer Martin Pahlmblad och Alexander Lindqvist igång med trepoängsskyttet när de nu får spela i sin hemmahall. 

Därefter blir det en veckas vila inför hammamötet med Nässjö.  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings