Toni mot 6000

Torsdag 14 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Gör Toni Bizaca nio poäng mot Luleå så når han magiska 6000 poäng för klubbben och vid kingsvinst är seriesegern säkrad. 

Fredagskvällen innebär chans till revansch för Kings som förlorat alla tre matcherna mot Luleå, men det är säkert ett taggat Luleå som väntar. Efter förluster mot Umeå och Borås har Luleå tappat mark i toppen och nu vill nog coachduon Peter Öqvist/Håkan Larsson en prestation som duger i kommande slutspel.

Ett aber är dock att Earvin Morris skadade tumme krävde operation.

För Kings gäller det att vinna en av de två återstående matcherna, för då blir det hemmafavör genom hela slutspelet. Förutom Luleå, så avslutar Kings hemma på tisdag - mot Köping.

Trotjänaren Toni Bizaca är på väg att ta en plats bland de riktigt stora profilerna hos SBBK. Det fattas alltså nio poäng upp till 6000. Blir det inte uppe i Luleå så blir det väl i hemmamatchen mot Köping. Han blir då nummer fem i ordningen att nå 6000 poäng. Du med koll på klubben vet nog att de fyra som redan finns där är Bill Magarity, Jonte Karlsson, Per Stümer och Peter Borg. 

Kings kommer ju från en förlängningsförlust mot Dolphins och där gjorde Toni 15 poäng. Ett bättre för Adam Ramstedt och Eric Garcia.

De siffrorna kan mycket väl räcka mot Luleå, men då får inte kapten Pahlmblad ha en ny poänglös match. 

Robert Gilchrist, Tavarius Shine, Corban Collins och så de svenska landslagsspelarna Thomas Massamba och Denzel Andersson - det finns kvalité hos Luleå, även om Earvin Morris saknas.

Starttid för dramat - fredag 1904.  

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings