Tidig seriefinal mot Luleå

Onsdag 18 oktober 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Att Luleå skulle gå starkt tillsammans med Udominate är nog ingen överraskning så här långt. Telge Basket har också funnits med som en liten outsider och topp 4-kandidat i försnacket. Det som imponerar vad gäller Telge Basket är att de tagit två av vinsterna borta mot svårspelade Mark och EOS. Dessutom slog laget senast topptippade Alvik. Starkt!


Nu står alltså Luleå på tur, mästare 4 år i rad och dessutom på bortaplan. Givetvis en tuff uppgift som Telge ska vara mycket ödmjuka inför men som laget startat finns en optimism om att skrälla.


Telge Basket har offensivt dominerats av amerikanskorna Tayler Mingo och Taylor Wurtz men tungan på vågen i samtliga av de fyra inledande matcherna har varit lagets kapten Tilde Ahlin och Linnea Nilsson som båda höjt sina snittsiffror oerhört. Linneas poängsnitt är i år 11 poäng (fg år 5) Tildes motsvarande siffror är 12 poäng (fg år 7). På grund av skadesituationen i laget har man varit tvungna att gå runt på i princip 7 spelare per match. Anita Ilic är dock på väg tillbaka och det kommer vara ett bra tillskott. Dessvärre blir Ulrica borta ca 4 månader då hennes axelskada var lite värre än befarat. Det är olyckligt för laget och framförallt Ulrica men vi hoppas på ett ordentligt tillskott till våren och kanske inför slutspelet när hon beräknas vara tillbaka.


Luleå är i egenskap av mästare och inledningen på denna säsong ett lag som ska rankas i topp. Man sprider minuterna på lite fler händer och fötter men även Luleå har en del skadebekymmer och kommer sannolikt även de gå på ganska få spelare i denna "seriefinal".


Duellerna kommer bli något extra ikväll med Mingo och Wurtz vs. Thomas och Motley som de mest intensiva och intressanta.

 

Relaterade nyheter

Telge Basket