Telge vann mot Högsbo

Lördag 23 februari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge besegrade Högsbo med 70-64 i en match där Mikaela Gustavsson var väldigt värdefull. Hon spelade nästan 40 minuter och gjorde 26 poäng. 

- Mikaela gjorde sin bästa match under säsongen och satte många poäng med hög procent, men gjorde det också bra i försvar, säger coach Viktor Bengtsson.  

I och med segern gick Telge förbi Högsbo i tabellen, men skulle lagen hamna på samma poäng komer Högsbo att vara före. Telge hade begövs vinna med åtta poäng för att ha fördel om inbördes möte räknas.

- Vi får inte ta så hårt på det där med skillnaden. Vi är glada för segern och får se till att ha en vinst mer än Högsbo till slut. Jag tycker vi utför vår matchplan bättre än mot Visby, även om vi tappade bort oss i början av tredje. Men vi kom ju tillbaka, säger coach Bengtsson.  

Både Deanna Weaver och Hanna Johansson svarade för dubbel-dubbel och Deanna spelade hela matchen. 

Matchen:

Det började svajigt från båda håll, men ett miniryck gav Högsbo 9-4. Nena Trajchevska plus Klara Lundquist tre gånger och Mikaela Gustavsson såg till att Telge ledde med 14-11. Men fyra raka från Tiasha Gray gjorde att Högsbo återtog ledningen. 

Ställningen efter första: 15-14 för Högsbo.

Gloria Bwende kom in och började med att skjuta i en trea. Deanna Weaver och Mikaela Gustavsson ökade på för Telge, som gjorde 9-0. Högsbos nyförvärv, Cayla McMorris, visade här upp lite av vad hon kan. men det var Mikaela Gustavsson som gjorde det mesta. Inte bara poäng - med 3.55 kvar stod hon rätt i försvar och Hanna Johansson fick en offensiv foul. Ändå gjorde Högsbo 8-0 och var förbi, på nytt. Mikaela utjämnade och till slut satte Klara två poäng för ledning. Men den borde kanske varit större för Klara och Ellen Åström kom två mot en men slarvade bort läget, strax före Klaras avslutningspoäng. Båda lagen hade skjutit 42% och det var 18-18 i returer. Mikaela Gustavsson spelade hela halvleken och hade gjort 16 poäng. Nyförvärvet Cayla McMorris var bäst hos Högsbo med 10. Nena Trajchevska hade redan tre foul. 

Ställningen i halvtid: 35-33 för Telge  

Den tredje quartern började riktigt illa för Telge, då Högsbo gjorde 8-0 direkt och Sofie Lundberg skulle visa sig vara en stor faktor i den här perioden. Men Deanna Weaver stoppade flödet med en trea och det kom att bli Deanna poch Mikaela som bar Telge här. Med 1.10 kvar fick Mikaela sin tredje foul vilket förstås var oroväckande. Det avslutades ändå med att Deana Weaver satte två poäng.

Ställningen inför avslutningen: 54-49 för Telge.

Efter 47 sekunder kom de två första poängen från Ellen Åström som satte två straffar. Sofie Lundberg och Hanna Johansson tog in Högso i matchen rejält. Hannas 57-58 kom efter den tredje offensiva returen. Klara Lundquist ökade på Telges ledning, men fick strax därpå sin fjärde foul. Då kom det som nog avgjorde den här matchen - Tiasha Grays osportsliga foul på Klara, som satte sina båda. Hanna Johansson fortsate att störa Telge, men segern var i detta läget klar. Klara Lundquist och Hanna Johansson var de som avslutade poängproduktionen för respektive lag och det var också Hanna som stoppade Klaras chans med fyra sekunder kvar, annars hade Telge fått sin åttapoängsseger. Högsbo sköt 40% mot Telges 38, men Telge satte tre treor mot Högsbos enda. Högsbo vann returerna med 39-37, men hade 16 turn-over mot Telges 12. När matchen skulle avgöras svarade Deanna Weaver för ett antal viktiga returer, både offensivt och defensivt och var med det ytterst delaktig i denna viktiga seger. 

- Det var det där vi saknade mot Visby. Nu var hon på bettet och rev ner många returer, säger coach Bengtsson.  

Slutresultat: 70-64 för Telge

(15-14, 18-21, 16-19, 15-16) 

Poäng hos Telge:  

Mikaela Gustavsson 26, Deanna Weaver 17, Klara Lundquist 16, Ellen Åström 4, Nena Trajchevska 4 och Gloria Bwende 3.

Poäng hos Högsbo:

Sofie Lundberg 21, Hanna Johansson 20, Cayla McMorris 12, Tiasha Gray 9 och Elin Fredriksson 2.  

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Storförlust mot Norrköping

  Skrivet 2021-01-24

  Liksom i den förra matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins hamnade SBBK i ett stort underläge under den första halvleken vilket också lade grunden till slutresultatet 78-108. Flest poäng gjorde ...

  Läs mer
 • Revanschchans mot Dolphins

  Skrivet 2021-01-22

  Spelschemat i SBL är späckat för tillfället och för SBBK:s del innebär det hemmamatch mot Norrköping Dolphins på söndag, efter onsdagens bortaseger mot Helsingborg BBK, sedan match mot Mark Basket ...

  Läs mer
 • SBBK vann i Helsingborg

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK kom tillbaka efter en riktigt svag start och kunde till slut vinna med 72-62, efter en bra andra halvlek.

  Läs mer
SBBK Damlaget