Telge vann lätt mot Sparks

Lördag 2 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge besegrade Wetterbygden Sparks med 72-54 och matchen var i praktiken avgjord efter 7.40, när Telge ledde med 27-2 och allt gick på tok för Sparks. Det kändes då lite som i matchen mot Mark i början av säsongen.

- Tjejerna kom ut redo, spelade ett aggresivt försvar och sköt i bollarna framåt och gav inte motståndarna nån chans, säger coach Viktor Bengtsson 

Klara Lundquist hade en dubbel-dubbel med 27 poäng och 13 returer. Louice Halvarsson hade 17 poäng och hela 19 returer.  

Utropstecken också för Ellen Åströms 11 assist och Deanna Weaver som satte sex av sju treor.  

- Det är fantastskt när hon (Ellen) är den playmaker hon kan vara, säger coach Bengtsson. 

I övriga matcher som påverkar Telge: 

Eos slog Uppsala med 61-53 och Dolphins slog Högsbo med 90-79.

Detta innebär att fyran Norrköping har fyra poäng mer än Telge. Telge kan inte passera Dolphins i tabellen om man inte slår Alvik eller Luleå, plus Dolphins i den avslutande matchen. 

Eos har lika många poäng som Telge, men ett på papperet lättar program kvar. Dessutom är det så att om de båda lagen kommer på samma poäng, så är det plus för Eos i inbördes möte.

  

Dagens match:    

Det brukar vara ett gott tecken för Telge när Ellen Åström får en bra start och det fick hon dena eftermiddag. Tog retur på missat skott och satte själv matchens första poäng. Därefter - en snygg passning till Klara Lundquist som på märkligt sätt fick i bollen, en bakvänd lay-up, kanske. Efter tre och en halv minut sköt Deanna Weaver i en trea för telgeledning 11-2 och man väntade på att coach Pinto skulle begära time-out, men icke. Så raset fortsatte och Klara och Deanna producerade. Efter 8.20 gjorde Louice Halvarsson sina första poäng och det var från straffkastlinjen. Hemmalaget sköt bara 21% mot Telges 61. Telge satte alla sina sex treor och van returerna med 13-6. Sparks hade också åtta turn-over. Klara och Deanna hade båda gjort 11 poäng. 

Ställningen efter första: 33-11 för Telge 

Den andra quartern inleddes med att Klara sköt i en trea och strax därpå satte Deana en och då hade Telge satt åtta av åtta. Lollo började komma in lite bättre i matche och det gjorde även Sparks, men kom aldrig särskilt nära. Telge vann perioden med 20-18 och hade skjutit i 10 av 13 treor och hade skottprocent på 51, mot 35 för Sparks. Klara hade satt 21 poäng och Deanna 19. Ellen hade nio assist. 

Ställningen i halvtid: 53-29 för Telge.

Louice Halvarsson öppnade andra halvlek med en trea och Sparks gjorde bättre motstånd nu, kanske beroende på att atchen redan var avgjod. Klara Lundquist hade en dubbel-dubbel innan halva den härquartern var spelad och är den var slut hade även Lollo en dubbel-dubbel. I slutminuten kom Sara Fager in i spel och Telge vann den tredje quartern med 17-12. Klara Lundquist stod nu på 27 poäng och Deanna Weaver på 24. 

Ställningen inför avsluningen: 70-41 för Telge

Den sista qartern blev ingen skönhetsupplevelse. Det tod drygt två minuter innan ställningen förändrades och då var det Lollo med straffkast. Det bästa med avslutningen sett ur Telges perspektiv var att Sara och Sabina Radonja spela och framför allt att Deanna Weaver fick vila. Sparks vann perioden med 13-2 och Telges skottprcent sjönk till 41, mot 32 för Sparls. Sparks tog till slut också fler returer - 41 mot 37, men hade också ruskiga 25 turn-over, mot Telges 12. 

- Vi fick chansen att lufta bänken och då gick det inte lika bra. Men det är viktigt att de får känna på hetluften. Får man inte komma in, vet man inte vad som krävs och som kan få en att bjuda till extra på träningarna. Det är tufft för de unga att kliva av bussen på bortamatcherna och gå in och leverera, säger coach Bengtsson.   

Slutresultat: 72-54 för Telge 

 

Poäng hos Telge:

Klara Lundquist 27, Dean na Weaver 24, Mikaela Gustafsson 9, Ellen Åström 6, Gloria Bwende 3 och Nena Trajchevska 2.

Poäng hos Sparks:

Louice Halvarsson 17, Emina Busatlija 16, Jelena Krsmanovic 10, Rakel Gyberg Engdahl 6 Sofia Hägg 3 och Stephanie Gardner 2. 

 

Relaterade nyheter

 • Storförlust mot Norrköping

  Skrivet 2021-01-24

  Liksom i den förra matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins hamnade SBBK i ett stort underläge under den första halvleken vilket också lade grunden till slutresultatet 78-108. Flest poäng gjorde ...

  Läs mer
 • Revanschchans mot Dolphins

  Skrivet 2021-01-22

  Spelschemat i SBL är späckat för tillfället och för SBBK:s del innebär det hemmamatch mot Norrköping Dolphins på söndag, efter onsdagens bortaseger mot Helsingborg BBK, sedan match mot Mark Basket ...

  Läs mer
 • SBBK vann i Helsingborg

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK kom tillbaka efter en riktigt svag start och kunde till slut vinna med 72-62, efter en bra andra halvlek.

  Läs mer
SBBK Damlaget