Telge välkomnar Dolphins i årets första hemmamatch

Måndag 8 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter ett matchuppehåll på nästan tre veckor spelade Telge Basket bortamatch mot Alvik Basket föregående vecka. Matchen slutade med en förlust för Telge med endast sex poäng. På onsdag är det dags för Telges första hemmamatch för året då de tar emot Norrköping Dolphins med uppkast klockan 19.00. 

Matchen i Åkeshovshallen var väldigt jämn och efter ordinarie speltid var ställningen 77-77 vilket resulterade i en förlängning. Det var en spännande förlängning där Alvik lyckades dra ifrån med fyra poäng när det endast var en halvminut kvar av matchen. Slutresultatet blev 89-83 och vinst för hemmalaget Alvik. Tayler Mingo och Taylor Wurtz presterade som förväntat och bidrog med bland annat 23 respektive 19 poäng medan Patricia Elias och Linnea Nilsson gjorde 14 poäng var. Telges head coach Viktor Bengtsson kommenterar bortamatchen mot Alvik Basket:

– Offensivt är jag väldigt nöjd. Tjejerna har blivit bättre på de saker vi har pratat om. Fler spelare attackerar och skapar läge för andra spelare. Vi gör en bra match offensivt. När vi spelar man-man försvar får vi det lite svårt för att de är större än oss. Vi gick till zonförsvar vilket fungerade ganska bra, jag tycker att vi kontrollerade dem väldigt bra. Vi förlorade returtagningen med 61-31 men vi tog ändå matchen till förlängning, så vi gör många saker väldigt bra men vi hanterar returtagningssituationen väldigt dåligt. Men vi jobbar på det och vi är ganska säkra på att vi kommer att hitta lösningar sen till slutspelet.

Fokuset ligger nu på onsdagens match då Norrköping Dolphins kommer på besök i Täljehallen. Telge och Dolphins har möts en gång tidigare denna säsong, i Norrköping, där Telge vann matchen med siffrorna 58-71. Det är årets första match för Norrköping Dolphins som just nu ligger på en åttonde plats i basketligan dam med fyra vinster och åtta förluster. Telge ligger fortfarande på en fjärde plats i ligan med sju vinster och sex förluster. I Dolphins är det amerikanskorna Deanna Weaver och Shanity James samt Södertälje-fostrade Matilda Claesson som leder laget offensivt. Weaver och Claesson snittar 14 respektive 11.8 poäng medan James snittar en double-double med sina 15 poäng och 11 returer per match. 

– Det är en jätteviktig match för att vi ska behålla fjärde placeringen i tabellen. Norrköping har blivit bättre de sista två månaderna och de har fått in en ny amerikanska som gör ett bra jobb för dem. Vi lyckades skjuta bra på deras hemmaplan senast och vi fick en stor ledning redan i halvtid, de kom ut i andra halvlek väldigt aggressivt och de lär börja så den här matchen. Jag tror att vi måste fortsätta att motivera oss och komma jättemotiverade till matchen och fokusera på returtagningen så kommer vi att ha en bra chans mot dem, konstaterar Bengtsson.

 

Av: Cleopatra Forsman Goga 

Relaterade nyheter

Telge Basket