Telge utan chans mot Artego Bydgoszcz

Torsdag 1 november 2018

 Visserligen gav Ellen Åström Telge ledningen, men matchen var i pratiken förlorad efter den första quartern, som slutade 21-4 för Artego och matchen slutade med polsk seger 85-68. 

- Vi började svagt, vi var inte riktigt redo, men vi kom tillbaka och det var bra, sa Telges Klara Lundquist.  

Om sin egen insats: 

- Det var roligt och jag spelade smartare efter hand.  

Matchen:  

Ellen Åström snodde bollen efter avkast och satte 2-0. Sen var det slut på det roliga. Telge hade problem med Artegos zon och attacker blockades och Artego gjorde tolv raka poäng. Tendensen höll i sig under resten av perioden och det var bara Teodora Turudic som fick i bollen, men då hade hon försökt sex gånger utan att lyckas.  

Ställningen efter första: 4-21 

Lite enklare hade Telge att komma till avslut i den andra quartern..Tilde Ahlin, som plockats in i Telge, sköt i en trea på tredje försöket och i en kort bra sekvens gjorde Klara Lundquist fyra raka poäng. Men Dragana Stankovic stoppade därefter många av Telges  försök till lay-up. Locket på - sex blockar i första halvlek. Den som klarade svårigheterna bäst av telgespelarna var Klara Lundquist som också avslutade halvleken med en snygg trea. Anmärkningsvärt att Telge tog fler offensiva returer än betydligt längre Artego - sju mot tre. Men spelarna i det polska laget verkade mest inriktade på att ställa upp i försvar efter egna avslut. Perioden slutade 20-24, en stor skillnad mot den första. 

Ställningen i paus: 24-45.  

Perioden inleddes med en trea av Ulrica Holmqvist, men inte heller den glädjen varade länge, för Artego drog ifrån igen. Telges attacker mot korgen betalade sig inte utan det var treor från Ulrica och Tilde Ahlin som gjorde att Telge hängde med i perioden. Två riktigt snygga samspel mellan Ellen Åström och Klara Lundquist kunde man också glädja sig åt. 

Ställningen inför avslutningen: 43-65. 

Avslutningen inleddes med att Stankovic missade sitt första avslut i matchen. Det polska försvaret inte lika fokuserat längre och  Klara Lundquist som behöll sina snabba fötter gjorde 11 poäng och gladde publiken i hallen med att bli poängbäst i matchen med 26. Och Telge vann faktiskt den sista quartern med 20-16. 

Slutresultat: 63-85 Telgeförlust

Artegospelaren Tamara Radocaj tyckte att det var roligt att spela i Täljehallen, när det var såpass mycket folk. Sen var det några serbiska supportrar här också. Och några polska. 

Den polsle coachen Tomasz Herkt erkände att hans lag haft lite svårt att hålla defensivr fokus matchen igenom, men var nöjd med lagets insats. Han var också förtjust över att ha Dragana Stankkovec i sitt lag.

Stankovic hade 18 poäng, 7 returer, 3 assist och sju block.

Viktor Bengtsson, Telges coach sa så här efter matchen:

- Det här var en bra erfarenhet för våra unga spelare, vi spelar på lite olika nivåer. Att se deras erfarna spelare vara så osjälviska var verkligen kul.  

Poäng hos Telge: Klara Lundquist 26, Ellen Åström 11, Ulrica Holmqvist 9, Teodora Turudic 8, Tilde Ahlin 8 och Mikaela Gustafsson 1.

Poäng hos Artego: Dragana Stankovic 18, Elzbieta Medzik 15, Ziomara Morrison 15, Julie McBride 11, Tamara Radocaj 10, Karolina Pobozy 9 och Agnieszka Szott-Hejmej 7. 

Till slut vann Artego också returerna med 43-30 och det gladde coach Herkt, för det var en av de saker han verkligen ville se.  

 

Relaterade nyheter

 • Säker cupseger för Telge

  Skrivet 2019-09-15

  Telge vann sin första match i svenska cupen, där Alviks utvecklingslag besegrades med 104-59. Matchen avgjordes redan i den första quartern, som Telge vann med 31-8.

  Läs mer
 • Komfortabel seger mot Uppsala i kväll

  Skrivet 2019-09-11

  Träningsmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen var ett utmärkt tillfälle för den som ville bilda sig en uppfattning om Telge Baskets trupp 2019/20, innehållande ett stort antal nya spelare. En ...

  Läs mer
 • Klara och åtta andra

  Skrivet 2019-04-25

  Nio av de 18 spelare som presenterats inför sommarens EM har förflutet i SBBK - hälften alltså.

  Läs mer
Telge Basket