Telge tar emot Eos

Torsdag 7 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Nu på lördag spelar både damlaget och herrlaget hemmamatcher i Täljehallen. Telge Basket inleder klockan 14.00 mot IK Eos, därefter spelar Södertälje Kings mot Nässjö Basket klockan 16.30.

Telge spelade två bortamatcher föregående vecka som resulterade i en vinst borta mot Norrköping med siffrorna 58-71, och en förlust borta mot AIK Basket med slutresultatet 80-75. Vinsten mot Norrköping var viktig för Telge efter fyra raka förluster i Basketligan dam. Poängen fördelades bra mellan spelarna där Tilde Ahlin slutade på 19 poäng och Taylor Wurtz på 15 poäng och 10 returer. Matchen mot AIK var jämn där inget lag hade en ledning med mer än sex poäng under hela matchen. I Telge noterades Wurtz för 32 poäng samt sju returer och Tayler Mingo för 17 poäng och sex assist.

På lördag är det äntligen dags för en hemmamatch och den spelas mot Eos från Lund. Det är två jämna lag som möts i kampen om en högre plats i tabellen. Telge och Eos möttes i första matchen för säsongen, där Telge gick vinnande ur kampen med 60-82. Lagen har för tillfället lika många vinster och förluster så här långt in på säsongen. De har vunnit fem matcher samt förlorat fem matcher och Telge är placerad på en fjärdeplats i tabellen medan Eos ligger strax under på en femteplats. Det innebär att dagens match kan påverka placeringen i tabellen för bägge lagen. Just nu är det tre lag som är inblandade i striden om fjärdeplatsen då även Visby ligger på samma poäng med lika många vinster och förluster.

Laget från Lund kommer till Täljehallen med två förluster i bagaget mot topplagen Luleå Basket och Udominate Basket, där Eos förlorade med 15 poäng respektive 12 poäng. I Eos är det duon Daniela Wallen och Brene Mosely som producerar mest poäng för laget. Wallen snittar 18.8 poäng, 13.3 returer per match och har en effektivitet på 30.3. Mosely snittar 22.4 poäng samt 4.4 assist per match. 

–  Eos har gått framåt väldigt mycket sen vi spelade mot dem sist. De har fått in en ny spelare, Wallen, som gör ett väldigt bra jobb för dem. Deras guard Mosely har blivit bättre och bättre för varje match. Men det känns bra och det ska bli kul att spela på hemmaplan och vi är redo att ta en vinst, säger Telges Tilde Ahlin.

Relaterade nyheter

Telge Basket