Telge i semifinal

Tisdag 2 april 2019

Telge inleder semifinalserien med bortamatch mot seriesegraren A3 - svårare än så blir det inte. 

Det som såg omöjligt ut mot Dolphins blev ju möjligt, två gånger om dessutom, men A3 som bara förlorat en enda match under säsongen......

- Vi kommer att behöva skjuta bra utifrån, samtidigt som vi luras lite i försvaret och spelar på deras svagheter. Vi ska ha hjälp från rätt person vid rätt tillfälle, säger coach Viktor Bengtsson. 

A3:s Ama Degbeon har ställt till det för er vid de tidigare mötena, hur ska ni hantera henne nu? 

- Degbeon ska vi hålla borta från korgen så¨hon inte får ta så många offensiva returer, säger Bengtsson. 

Det har inte bara varit returer som A3 fått från Degbeon, utan även 15 respektive 17 poäng i matcherna. 

Den senaste matchen spelades i Umeå och blev en storseger för A3 - 76-49. Patricia Elias gjorde sin bästa insats för säsongen med 22 poäng. Då saknades Klara Lundquist som var sjuk och Deanna Weaver spelade bara 19 minuter, eftersom hon hade problem med en fot.

Annat var det i matchen i Täljehallen, dagen före nyårsafton. Då spelade Deanna alla 40 minuter och gjorde det otroligt bra. En dubbel dubbel med 24 poäng och 10 returer.

Den matchen vann A3 med 82-72, men det var jämnt i alla perioder utom den tredje, som A3 vann med 21-9.

Den kvällen spelade även Hollie Mershon lysande. Det blev en dubbel dubbel från henne också med 18 poäng och 10 returer.   

Vi behöver skjuta bra utifrån, var ju coach Bengtssons utsago och vi vet ju att både Patricia Elias och Deanna Weaver kan skjuta i bollarna mot just A3. På torsdag, den 4:e april, får vi veta om skyttet fanns där och om försvaret kan stå emot starka A3.  

 

  

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget