Telge Baskets inleder jubileumssäsongen mot AIK Basket

Torsdag 28 september 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Laget är i år nykomlingar och startade säsongen med en av de tuffaste bortamatcherna i serien i år, Udominate borta. Resultatet 54-70 visar på en väldigt tapper insats och att det absolut finns kvalité för att skaka om flera av motståndarna under året.

 

Lagets profiler är egna produkten Crystel Bittar född 1998 som spelade hela 35 minuter mot Udominate, rutinerade Malin Edlund som gör sin andra säsong i AIK men som representerat en hel radda ligaklubbar sedan 2003 och nu gör sin 12:e säsong (om vi räknat rätt) på hög nivå. Även Blackebergstjejen Günesh Öztürk ska definitivt nämnas i sammanhanget.

 

Telge Basket gjorde i sin första match för säsongen en mycket övertygande insats mot EOS borta.

 

-          EOS borta är en väldigt tuff bortamatch och vi lyckades inte vinna där förra säsongen så detta är ett bra steg i rätt riktning säger coach Viktor Bengtsson.  

 

Individuellt dominerade Tay´ler Mingo matchen fullständigt och hade en statistikrad som det var länge sedan man såg i Basketligan Dam - 32 poäng, 10 returer och 8 assist! Och 15 av 15 satta straffkast…

Lagets nya amerikanska Taylor Wurtz bidrog även hon på ett fantastiskt sätt med 18 poäng och 14 returer. Men det var ändå en väldigt stabil laginsats med tydliga roller som lade grunden.

 

-          Vi är redo för hemmapremiären och hoppas att få starta en vinstrad tidigt på säsongen, förra årets start på säsongen var lite tung minst sagt. Vi har några skador på Ulrica Holmqvist och Anita Ilic som ska rehabiliteras innan vi är mer kompletta men vi har goda ersättare i våra unga spelare avslutar Bengtsson.

 

Relaterade nyheter

 • Gorzow för svårt för Telge

  Skrivet 2018-12-13

  Polska Gorzow slog Telge med 113-57 och säkrade med det gruppsegern i FIBA EuroCup Women. För Telge var detta den sjätte raka förlusten, vilket innebär en sistaplats i grupp A, ...

  Läs mer
 • Klara i veckans lag trots förlust och skada

  Skrivet 2018-12-12

  För tredje gången den här säsongen fick Klara Lundquist en plats i Veckans lag, efter insatsen i matchen mot Högsbo.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Förlust mot Högsbo

  Skrivet 2018-12-09

  Det blev en helt igenom jämn match mellan Telge Basket och Högsbo Basket, som Högsbo till slut lyckades vinna med 82-75. Bästa poänggörare blev Tiasha Gray, 26, och i Telge ...

  Läs mer
Telge Basket