Telge Baskets inleder jubileumssäsongen mot AIK Basket

Torsdag 28 september 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Laget är i år nykomlingar och startade säsongen med en av de tuffaste bortamatcherna i serien i år, Udominate borta. Resultatet 54-70 visar på en väldigt tapper insats och att det absolut finns kvalité för att skaka om flera av motståndarna under året.

 

Lagets profiler är egna produkten Crystel Bittar född 1998 som spelade hela 35 minuter mot Udominate, rutinerade Malin Edlund som gör sin andra säsong i AIK men som representerat en hel radda ligaklubbar sedan 2003 och nu gör sin 12:e säsong (om vi räknat rätt) på hög nivå. Även Blackebergstjejen Günesh Öztürk ska definitivt nämnas i sammanhanget.

 

Telge Basket gjorde i sin första match för säsongen en mycket övertygande insats mot EOS borta.

 

-          EOS borta är en väldigt tuff bortamatch och vi lyckades inte vinna där förra säsongen så detta är ett bra steg i rätt riktning säger coach Viktor Bengtsson.  

 

Individuellt dominerade Tay´ler Mingo matchen fullständigt och hade en statistikrad som det var länge sedan man såg i Basketligan Dam - 32 poäng, 10 returer och 8 assist! Och 15 av 15 satta straffkast…

Lagets nya amerikanska Taylor Wurtz bidrog även hon på ett fantastiskt sätt med 18 poäng och 14 returer. Men det var ändå en väldigt stabil laginsats med tydliga roller som lade grunden.

 

-          Vi är redo för hemmapremiären och hoppas att få starta en vinstrad tidigt på säsongen, förra årets start på säsongen var lite tung minst sagt. Vi har några skador på Ulrica Holmqvist och Anita Ilic som ska rehabiliteras innan vi är mer kompletta men vi har goda ersättare i våra unga spelare avslutar Bengtsson.

 

Relaterade nyheter

 • Telge behåller fjärdeplatsen

  Skrivet 2017-12-09

  Telge Basket vann dagens match i Täljehallen mot Eos, och efter en tuff kamp blev slutresultatet 81-66. Det var en viktig vinst för Telge efter förlusten senast mot AIK. Vinsten ...

  Läs mer
 • Telge tar emot Eos

  Skrivet 2017-12-07

  Nu på lördag spelar både damlaget och herrlaget hemmamatcher i Täljehallen. Telge Basket inleder klockan 14.00 mot IK Eos, därefter spelar Södertälje Kings mot Nässjö Basket klockan 16.30.

  Läs mer
 • Fjärde raka förlusten för Telge

  Skrivet 2017-11-19

  Det blev en jämn kamp mellan Telge Basket och Visby Ladies som till slut vanns av Visby med 77-67. Poängbäst i matchen blev Visbys nya guard Brandy Montgomery med 24 ...

  Läs mer
Telge Basket