Supersvår match väntar för Telge

Lördag 29 december 2018

Umeålaget A3 kommer till Täljehallen och har med sig lördagens storseger mot Alvik i bagaget.

Det var en imponerande insats av A3 i Åkeshovshallen där Alvik besegrades med 92-55. Redan efter den första quartern var segergreppet kopplat i och med ledning 27-14. Alviks hopp om vändning krossades redan i inledningen av den andra, då A3 gjorde 11-2 direkt och kunde sen gå till halvtidsvila med 52-26. Med tanke på det täta matchandet var det förstås bra att alla elva A3-spelarna fick speltid. Att Alvik saknade Janel McCarville var en av anledningarna till den stora vinstmarginalen. Alvik fick fick sin första förlust i den tionde matchen - A3 har nu åtta raka vinster. 

Både Telge och A3 har ju spelat i FIBA EuroCup Women under hösten och haft samma problem. Inga vinster på de sex matcherna.  

A3 fick en sen julklapp på annandagen, när nyförvärvet Nina Dedic anlände. Detta är en 187 cm lång kroatiska som fyllt 22 år. Hennes debut mot Alvik var riktigt bra - 19 poäng och sju returer. 

Det kommer att krävas bra insatser både lagmässigt och individuellt av Telge för att hänga med, om nu inte lördagsmatchen sitter i benen hos umeåspelarna. . 

Telge kommer till match med fyra vinster och fyra förluster och ligger sjua i tabellen. A3 faktiskt bara på tredje plats, efter Alvik och Luleå. Luleå är också obesegrat, medan Alvik har fler poäng eftersom de spelat 10 matcher. 

17.30 börjar matchen Telge-A3  

 

Relaterade nyheter

Telge Basket