Styrkemätning mot Dolphins på bortaplan i kväll

Torsdag 28 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings befinner sig för tillfället i Stadium Arena, där laget gör sig redo för den första av två utmaningar med två dagars intervall: Norrköping Dolphins, som liksom Kings fortsätter göra förändringar i truppen. Johnell Smith är långtidsskadad och i dag torsdag skriver klubben på sin hemsida att man bryter med amerikanen Tyrell Green, samtidigt som hans landsman Eugene ”Gino” Harris gör debut i kväll. 

– Vi har haft några lediga dar, men nu har vi haft några bra träningar. Det är spännande att se i kväll, vi möter ett bra Norrköping med en bra coach och en ny spelare. Vi måste ta ett steg i vår utveckling igen och känna att vi kan mätas med de bästa lagen, sade Kings headcoach Ludde Degernäs tidigare i dag och förklarade skillnaden mellan de respektive lagens fortsatta lagbygge:

– Det är två olika grejer mellan oss och Norrköping. Norrköping har väl haft en trupp klar och sen har de känt att den inte har varit tillräcklig kanske eller vad det är. Men i vårt fall har vi haft problem med skador, eller att Nick flyttade, så vi har ju inte byggt om på grund av att vi har velat, det har varit mer ett måste på grund av förutsättningarna, det som har hänt. Om nån hade frågat mig hade jag ju velat ha kvar samma trupp som vi hade från början, så det är självklart att Nick hade man ju velat ha kvar, men som jag sagt tidigare: vi är jätteglada att Nick har fått chansen att åka iväg.

Vad Dolphins beträffar menar Degernäs att det kommer vara ett lag att räkna med i kampen om SM-guldet, även om truppens sammansättning inte har satt sig helt än:

– De tittar på olika spelare, jag vet att de söker en position fyra och vi får se vad de hittar. Norrköping är en av guldfavoriterna och med Adnans rutin, han har varit med länge. De vill ju vinna, det är ju det Adnan är där för och de håller på att spetsa sin trupp nu så att de kan vara med på papperet och fajtas mot de bästa.

Klockan 19.04 börjar matchen som kan köpas för 89 kronor här: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Live/8810. Kings kommer till spel med fullt lag, även om Tobias Borg och Toni Bizaca fortfarande inte är helt återställda efter sina respektive skador. På lördag 30 december klockan 15.04 är det dags för nästa utmaning när Uppsala Basket gästar Täljehallen.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings