Storseger efter ojämn insats

Måndag 13 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Trots slutresultatet 103-73 var det ingen enkel sak för Södertälje Kings att besegra Malbas, som ständigt kämpade sig tillbaka i matchen. Kings hade fördel av att kunna fördela speltiden mellan fler spelare och Malbas märkte av att skadade Sebastian Åris inte spelade ikväll. Poängbäst blev Toni Bizaca och Jordan Peltier som båda slutade på 21 poäng. Segern innebär att Kings åter är uppe på samma poäng som Norrköping Dolphins i tabellen, men att placeringen är densamma som innan. 

Malbas fick en tung inledning och pressades tillbaka av kingsförsvaret i vilket Nicholas Spires var central i insideområdet där han gjorde det tufft för Lasse Elbaeck och hans medspelare. Returtagningen skulle dessutom komma att bli en avgörande skillnad och slutade 33-20 till Kings. I andra änden ledde Bizaca och Davis Lejasmeiers poängproduktionen, där Malbas motsvarande kreatör hette Jordan Peltier.

Med ett elvapoängsunderläge startade Malbas q2 som bjöd på ofokuserat spel från båda lagen. Gästerna hittade bra sätt att utnyttja motståndarnas halvtama försvar och minskade underläget till som mest sju. Peltier presterade på en mycket hög offensiv nivå och när några minuter återstod av perioden var han hundraprocentig med sina 14 poäng. Malbas upphämtning var dock tillfällig och inför halvtidsvilan var Kings åter uppe i en 15-poängsledning efter att ha börjat hitta rytmen.

Att bortalaget gav bort flera viktiga possessions på grund av rena slarvfel utnyttjades naturligtvis av Kings, som dock slappnade av tillräckligt för att bjuda tillbaka Malbas på nytt in i matchen. Joshua Ritchart lämnades vid upprepade tillfällen obevakad vid trepoängslinjen och när även Peltier satte ytterligare en var ställningen 60-50 med 3:50 kvar av q3. Därför var de treor som Thomas Massamba och Tanel Kurbas därefter satte viktiga för Kings övertag i matchen, och Bizaca klev på sedvanligt sätt fram och gjorde det nödvändiga när det behövdes som mest.

Den bristande försvarsinsatsen fortsatte ställa till det för hemmalaget och när åtta minuter återstod av den sista perioden var ledningen nere i fem poäng. Gästerna drevs av en vilja och en aggressivitet som motståndarna inte riktigt kunde uppbringa, men däremot lyckades Kings samla sig tillräckligt för att ta sig ur den negativa spiralen och ta kommandot i matchen. Glädjande var att Darien Brothers, som inte riktigt har övertygat hittills avslutade med tre trepoängare. 

På fredag väntar Jämtland Basket på bortaplan och Kings behöver knappast någon påminnelse om vikten av fokus och samspel med tanke på den förra sammandrabbningen.

Basketligan herr, Södertälje Kings – Malbas 103-73

(29-18), 22-18), (19-24), (33-17)

 

Poäng i Kings:

Toni Bizaca 22

Nicholas Spires 14

Thomas Massamba 13

Darien Brothers 13

Tanel Kurbas 11

Valter Lindström 9

Davis Lejasmeiers 8

Lazar Radosavljevic 7

Delvon Johnson 6

 

Poäng i Malbas:

Jordan Peltier 21

Joshua Ritchart 19

Adrian Rodgers 10

Lasse Elbaeck 8

Kasper Hagberg 6

Emil Isovic 5

Tadas Kvederavicius 2

David Terins 2

 

Av: Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Vinna eller försvinna för Kings

  Skrivet 2018-04-23

  Efter ännu en jämn och oviss match mellan Södertälje Kings och BC Luleå i söndags innehållande tio ledningsbyten och fyra gånger oavgjort lyckades Luleå till sist säkra en enpoängsseger. Adam ...

  Läs mer
 • Enpoängsförlust för Kings och matchboll Luleå

  Skrivet 2018-04-22

  Södertälje Kings inledde den första halvan av den femte semifinalmatchen mot BC Luleå starkt och ledde i halvtid med 39-30, men efter halvtid kom Luleå tillbaka och vann till sist ...

  Läs mer
 • Viktig bortamatch i dag

  Skrivet 2018-04-22

  I dag är det dags för den femte semifinalmatchen mellan BC Luleå och Södertälje Kings uppe i Luleå. Hittills har lagen vunnit sina respektive hemmamatcher, men förr eller senare måste ...

  Läs mer
Södertälje Kings