Storförlust för Telge

Onsdag 9 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Den på förhand jämnt tippade matchen mellan tabellkonkurrenterna Telge Basket och KFUM Östersund Basket visade sig bli säsongens andra storförlust för hemmalaget, som förlorade med 58-82. Det var aldrig någon tvekan om vilket av lagen som dikterade villkoren på planen, men q2 var den stora skillnaden när Telge endast gjorde sex mot gästernas 22 poäng. Taylor Proctor blev poängbäst med 23 och plockade nio returer, medan Portia Durrett gjorde flest poäng i Telge (19). 

 

Efter en jämn första halva av q1 ryckte gästerna mot slutet av perioden och tog med sig en sexpoängsledning inför nästa tio minuter. Proctor ledde poängproduktionen så långt med åtta, medan Ellen Åström låg i topp i mindre ärofyllda antalet turnovers som var fem. Telges totala antal turnovers i matchen var 18.

 

Anita Ilic kom igång fint i den andra perioden och bidrog till att hemmalaget behöll kontakten med motståndarna som dock inte släppte ifrån sig ledningen, vilket Elsa Paulsson och Proctor bidrog till med sin starka returtagning.

 

Dessvärre för hemmalaget gjorde Östersund tidigt i perioden en 12-poängsrun som resulterade i en ledning på 20 poäng när Viktor Bengtsson kallade till timeout och tre minuter återstod innan halvtidsvilan. Att den defensiva prestationen diskuterades var troligt med tanke på oförmågan att stoppa blödningen, något som jämtskorna lyckades betydligt bättre med, med tanke på att Telge inte producerade ett enda poäng på dryga sju minuter. Ilic toppade så långt lagets skrala poängproduktion med nio, följd av Durrett med fem.

 

Med 22 poängs underläge startade Telge q3 i en mycket brant uppförsbacke men lyckades mycket tack vare en glödhet Durrett (14 poäng i perioden) hämta ikapp till som minst 13 innan Östersund än en gång ökade på ledningen till 19 inför de sista tio minuterna. En av anledningarna var Proctors högprocentiga trepoängsskytte, men även lagets fokus och beslutsamhet.

 

Q4 inleddes med total dominans av bortalaget och efter en ny 12-poängsrun återstod bara för Telge att försöka snygga till siffrorna i en match som inte direkt kommer att gå till historien som lagets bästa. Fyra spelare i Östersund slutade på tvåsiffrigt (Paulsson dessutom en double-double, 15/12) och returtagningen förlorade Telge till slut med nio.

 

Basketligan dam, Telge Basket – KFUM Östersund Basket 58-82

(16-22), (6-22), (24-21), (12-17)

 

Poäng i Telge:

Portia Durrett 19

Anita Ilic 12

Lina Claesson 8

Jasmine Gill 5

Ellen Åström 4

Jelena Jakovljevic 4

Patricia Elias 2

Sanna Korkea-aho 2

Moa Filén-Hammarström 2

 

Poäng i Östersund:

Taylor Proctor 23

Taylor Wurtz 17

Elsa Paulsson 15

Danielle Elvbo 13

Fanny Paulin 7

Olivia Lindgren 3

Felicia Visscher 2

Ida Edholm 2

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

Telge Basket