Storförlust för Kings i seriefinalen.

Tisdag 22 januari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Norrköping Dolphins utklassade Kings och vann med 92-64 i en match som var avgjord tidigt. Dolphins gjorde allting bättre en de gröna från Södertälje och vinsten var aldrig hotad.

Dolphins som fick klara sig utan både avstängde Joakim Kjellbom och skadade Tim Schüberg visade mästartakter redan från början. Mycket bra försvarsspel och rörligt anfalsspel var lösningen för att knäcka ett Kings som var ovanligt blekt och samlade foul i massor. Eric Garcia hade svårt precis som senast, Toni Bizaca lyckades inte med någonting och inte ens Auston Barnes stod att  känna igen. Man kan nog påstå att allt gick på tok för Kings och Dolphins gjorde lite som de ville. 

- Vi var inte redo, varken mentalt eller fysikt och nu är det viktigt att vi reagerar på rätt sätt efter detta, nu när vi får några dagar ledigt efter ett tufft spelschema. Norrköping utan både Jocke och Tim visar här sin bredd och gör det föstås bra. Vi sa i paus att vi ville vinna den andra halvleken och det gjorde vi, säger coach Ludwig Degernäs.  

 Kings har nu 20 vinster och fyra förluster, medan Dolphins har 19 vinster och sex förluster. 

Matchen: 

Adam Ramstedt gjorde matchens första två  poäng, men därefter tog Dolphins över. Alexander Lindqvist reducerade till 7-5 med en trea, men sen kom ett jätteryck från hemmalaget, som gick till 22-5. Eric Adams sköt i fem poäng för Kings, men underläget efter första var ändå 16 poäng och Kings hade bara 28% på skotten.

Ställningen efter första: 26-10 för Dolphins 

I början av den andra quartern avgjordes det när Dolphins gjorde 9-0 och Alexander Lindqvist fick sin tredje foul. Faktum är att Dolphins spelade riktigt riktigt bra samtidigt som Kings fick se miss efter miss på egna avslut. När det blev halvtidspaus hade Kings skjutit i 7/29, vilket var 24 %, att jämföra med Dolphins 60. Kings hade 1/9 på treor - Dophins 5/10. Returer tog Dolphins 24 mot 13 för Kings. 27-11 för Dolphins i andra. 

Ställningen i halvtid: 53-21 för Dolphins

I början på tredje ökade Dolphins ledningen men Martin Pahlmblad satte sin första (och enda) trea. Strax därpå fick Alex sin fjärde foul och uppförsbacken var om möjligt ännu brantare. Valter Lindström kom igång och gjorde poäng och den tredje quartern blev oavgjord 22-22 och Shakir Smith hade fått lämna banan efter två osportsliga foul.

Ställningen inför avslutningen: 77-43 för Dolphins 

Matchen var förstås avgjord och Adam Karahmetevic och Dimitris Agathangelidis fick speltid och Dimitris satte fem poäng. Kings vann den sista perioden med 21-15, men det var kosmetika eftersom matchen redan var körd. Kings skottprocent slutade på 31 mot Dolphins 50. Dolphins vann returerna med 41-29.

Slutresultat: 92-64 för Dolphins 

Poäng hos Kings:

Valter Lindström 11, Eric Adams 11, AlexanderLindqvist 9, Eric Garcia 7, Auston Barnes 6, Dimitris Agathangelisdis 5, Adam Ramstedt 4, Martin Pahlmblad 4, Mario Blazevic 4 och Oskar Holm 3. 

Poäng hos Dolphins:

Tyler Flack 24, Mikael Lindquist 23, Anton Saks 15, Jonathan Dubas 10, Shakir Smith 9, Edvin Stark 5, Andreas Person 2, Anes Zekanovic 2 och Johnell Smith 2.  

  

  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings