STJÄRNAN ”ÄNTLIGEN” KLAR FÖR KINGS

Lördag 30 juni 2018

 Eric Garcia har varit en spelare på Södertäljes radar sedan hans tid på college där han spelade på Wofford och var en av de absolut bästa i hela USA i flera statistiska kategorier, bl a de inte helt oviktiga för en pointguard – 227 assist (2:a i USA) och 6.8 assist i snitt (3:a i USA) 2016-17, 3.03 i assist/turnover-ratio i sin collegekarriär vilket är den 6:e bästa siffran i NCAA:s historia! 

- Eric Garcia var högaktuell redan inför förra säsongen, men då föll hans val på Skopje i Makedonien och den starka adriatiska ligan. Det kanske var ett lite stort steg även om han hade bra siffror så kom han inte riktigt till sin rätt och hamnade i februari i finska topplaget Kataja som hade börjat säsongen slarvigt. Där lyckades han individuellt bra med 16 poäng, 6.5 assist och 3 returer i snitt, men framförallt gick 47,5% av trepoängarna i. Det anmärkningsvärda i den här resan är att Eric var klar för Kings när Tobias Borg åkte till Spanien, men där han vi inte få papprena på Migrationsverket klara – kanske lite karma i det med tanke på Barnes och Migrationsverket senare den säsongen säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson.

Södertäljes coach Ludwig Degernäs är den haft Eric på radarn längst och följt honom genom college.

- Jag är glad att vi äntligen lyckats rekrytera Garcia. Med honom får vi en playmaker kommer leda laget med sina ledaregenskaper och sina offensiva kvalitéer. Kings framgångar 2013-2016 byggde mycket på just den spelartypen i John Roberson och Skyler Bowlin. Den viktigaste delen i rekryteringen är att Garcia är en hungrig karaktärsspelare och som kommer få laget att fightas mot topplagen i nästa säsongs SBL säger Degernäs.

En viktig del i Erics beslut att komma till Södertälje är att klubben länge varit en mästarkandidat som fortsätter att kontinuerligt spela internationellt och i år deltar i FIBA Europé Cup för sjunde säsongen i rad.

- Jag är glad att äntligen vara ”ombord” med Södertälje Kings. Jag är väldigt sugen på att komma på plats och börja nästa säsong. Just nu kör jag stenhårt för att komma väl förberedd för utmaningen som väntar. Jag vill verkligen vinna ett mästerskap med Södertälje och göra avtryck internationellt säger Kings nye stjärnguard Eric Garcia.

Eric Garcia anländer till Södertälje kring den 10 augusti.

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings