STJÄRNAN ”ÄNTLIGEN” KLAR FÖR KINGS

Lördag 30 juni 2018

 Eric Garcia har varit en spelare på Södertäljes radar sedan hans tid på college där han spelade på Wofford och var en av de absolut bästa i hela USA i flera statistiska kategorier, bl a de inte helt oviktiga för en pointguard – 227 assist (2:a i USA) och 6.8 assist i snitt (3:a i USA) 2016-17, 3.03 i assist/turnover-ratio i sin collegekarriär vilket är den 6:e bästa siffran i NCAA:s historia! 

- Eric Garcia var högaktuell redan inför förra säsongen, men då föll hans val på Skopje i Makedonien och den starka adriatiska ligan. Det kanske var ett lite stort steg även om han hade bra siffror så kom han inte riktigt till sin rätt och hamnade i februari i finska topplaget Kataja som hade börjat säsongen slarvigt. Där lyckades han individuellt bra med 16 poäng, 6.5 assist och 3 returer i snitt, men framförallt gick 47,5% av trepoängarna i. Det anmärkningsvärda i den här resan är att Eric var klar för Kings när Tobias Borg åkte till Spanien, men där han vi inte få papprena på Migrationsverket klara – kanske lite karma i det med tanke på Barnes och Migrationsverket senare den säsongen säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson.

Södertäljes coach Ludwig Degernäs är den haft Eric på radarn längst och följt honom genom college.

- Jag är glad att vi äntligen lyckats rekrytera Garcia. Med honom får vi en playmaker kommer leda laget med sina ledaregenskaper och sina offensiva kvalitéer. Kings framgångar 2013-2016 byggde mycket på just den spelartypen i John Roberson och Skyler Bowlin. Den viktigaste delen i rekryteringen är att Garcia är en hungrig karaktärsspelare och som kommer få laget att fightas mot topplagen i nästa säsongs SBL säger Degernäs.

En viktig del i Erics beslut att komma till Södertälje är att klubben länge varit en mästarkandidat som fortsätter att kontinuerligt spela internationellt och i år deltar i FIBA Europé Cup för sjunde säsongen i rad.

- Jag är glad att äntligen vara ”ombord” med Södertälje Kings. Jag är väldigt sugen på att komma på plats och börja nästa säsong. Just nu kör jag stenhårt för att komma väl förberedd för utmaningen som väntar. Jag vill verkligen vinna ett mästerskap med Södertälje och göra avtryck internationellt säger Kings nye stjärnguard Eric Garcia.

Eric Garcia anländer till Södertälje kring den 10 augusti.

Relaterade nyheter

 • Kings vann mot Köping Stars

  Skrivet 2019-03-19

  Kings stannar på bara sju förluster i grundserien efter segern mot Köping med 94-68.

  Läs mer
 • Ingen Bizaca mot Köping

  Skrivet 2019-03-19

  Det blir inget spel för Toni Bizaca i kvällens match mot Köping. - Vi kommer att låta honom vila inför slutspelet. Ett säkerhetsåtgärd, säger coach Ludwig Degernäs några timmar före ...

  Läs mer
 • Tre kvar för Toni Bizaca

  Skrivet 2019-03-17

  Med tre poäng i matchen mot Köping Stars, så når Toni Bizaca gränsen 6000 poäng och blir då den femte i raden.

  Läs mer
Södertälje Kings