Stark avslutning av Telge mot Mark

Torsdag 25 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket avgjorde i fjärde perioden och vann kvällens match mot Mark Basket med slutresultatet 82-63. En viktig vinst för hemmalaget som lyckades bryta sin förlustsvit med en riktig laginsats. Telges nykomling Chelsea Poppens slutade som poängbäst i matchen med sina 23 poäng.

Mark kom till Täljehallen och var redo att ge Telge en kamp. Bortalaget började matchen bra och tog en ledning med nio poäng i första perioden. I andra perioden kom Telge ut aggressivt i anfall och Tilde Ahlin hjälpte sitt lag att minska underläget med två trepoängare. Taylor Wurtz gjorde en bra första halvlek och slet ned sju returer för hemmalaget. I Mark var det amerikanskorna Janee Thompson och Alexis Hyder som producerade offensivt i första halvlek där de gjorde nio poäng vardera. Ställningen inför halvtidspausen var 26-26.

Efter cirka 28 spelminuter var matchen fortfarande jämn, men Wurtz avslutade tredje perioden med två treor vilket resulterade i en åttapoängsledning för Telge inför sista perioden. Fjärde perioden började med fint skytte från både lagen men Telge kom ut med mer vilja och hade en stabil ledning med 10 poäng efter halva perioden. Därefter drog Telge ifrån och ledningen gick som mest upp till 22 poäng för hemmalaget. Matchen avslutades starkt av Telge och slutresultatet skrevs till 82-63.

– Första halvlek är poängsnål men jag tycker att vi spelar riktigt bra försvar. Offensivt tog det ungefär 20 minuter innan vi vet hur vi ska spela med Chelsea. En ny stor spelare, vilket vi inte har spelat med de senaste åren i den här klubben. I andra halvlek lossnade allting och vi har nu fått ett djup med en returtagare och en post-spelare som vi saknade. Nu har vi förutsättningarna för att nå vår målsättning, nu måste vi som lag försöka få ihop det, säger Telges head coach Viktor Bengtsson.

Mark stod emot bra i 30 spelminuter men sedan tog energin slut. Quy Ngueng gjorde ett mycket bra jobb i försvar på Tayler Mingo medan Thompson blev poängbäst i bortalaget med 16 poäng.

Telge gjorde en bra laginsats och många spelare kom in och bidrog med poäng. Poppens gjorde sin debut i Telge-linnet och stod för en imponerande fjärde period där hon noterades för 14 poäng och 7 returer. Hon slutade på 23 poäng samt 13 returer och blev utsedd till hemmalagets MVP. Nämnvärd är också Wurtz som alltid levererar på planen. I kväll stod hon för 19 poäng, 11 returer, sex assist och fyra steals.

–  Jag tycker att Chelsea gjorde en jättebra andra halvlek, våra outside-spelare gör också en bra andra halvlek. Vi hittar in till spelaren inside vilket också öppnar upp för skyttarna när Chelsea drar på sig många försvarspelare. Det kommer att vara kul att följa oss nu när vi har ett bättre djup i laget, det blir en spännande fortsättning, avslutar Bengtsson.

Basketligan Dam, Telge Basket – Mark Basket 82-63

(10-19), (16-7), (22-14), (34-23)

Poäng i Telge: Chelsea Poppens 23, Taylor Wurtz 19, Tilde Ahlin 12, Tayler Mingo 12, Patricia Elias 6, Linnea Nilsson 5, Andrea Ilic 5.

Poäng i Mark: Janee Thompson 16, Alexis Hyder 12, Erica Iderstål 12, Maria Florencia 10, Amanda Odqvist 6, Quy Ngueng 5, Linn Larsson 2.


Relaterade nyheter

Telge Basket