Sparks nästa för Telge

Torsdag 28 februari 2019

Bara fyra matcher kvar av grundserien för Telge och närmast är det Wetterbygden Sparks som väntar - på lördag. 

Den förra matchen lagen emellan vann Telge med 74-54 i Täljehallen.

- Defensivt gjorde vi det riktigt bra då. De fick bara göra 54 poäng och då har man chansen att vinna, säger coach Viktor Bengtsson.

Nu kommer Sparks från en stark bortaseger mot Visby och coach Bengtsson framhåller betydelsen av försvarsspelet nu också:

Kan vi hålla dem under 60 poäng så vinner vi nog, för vi borde göra 60-65 poäng själva. Men vi måste ha en plan för att hantera Lollo (Louice Halvarsson). Man kan inte dubbla på henne hela tiden för när man gör det blir alltid någon annan spelare ledig. Att ha koll på Lollo, men också att se upp med deras skyttar - det blir viktigt. 

Efter att Mikaela Gustafsson togs ut i "Veckans Lag", så har Telge haft fem spelare uttagna. Kanske är det dags för Nena Trajchevskas stormatch nu.  

Relaterade nyheter

 • Viktigt mot Dolphins

  Skrivet 2019-03-20

  Att vinna avslutningsmatchen nere i Norrköping blir värdefullt för Telge. Istället för kvartsfinal mot Alvik eller Luleå, kan det då bli Eos eller Dolphins.

  Läs mer
 • Förlust i grundseriens sista hemmamatch

  Skrivet 2019-03-13

  Telge Basket lyckades inte rå på Luleå Basket i grundseriens sista hemmamatch och förlorade med 71-83. Matchens respektive MVP blev Klara Lundquist (23 poäng) och Chastity Reed (22). Den sista ...

  Läs mer
 • Formen sätts på prov mot tabelltvåan Luleå

  Skrivet 2019-03-12

  Två matcher är allt som återstår av grundserien när Telge Basket ställs inför nästa utmaning på hemmaplan på onsdag: tabelltvåan Luleå Basket, som har vunnit femton matcher och förlorat tre ...

  Läs mer
Telge Basket