Sparks nästa för Telge

Torsdag 28 februari 2019

Bara fyra matcher kvar av grundserien för Telge och närmast är det Wetterbygden Sparks som väntar - på lördag. 

Den förra matchen lagen emellan vann Telge med 74-54 i Täljehallen.

- Defensivt gjorde vi det riktigt bra då. De fick bara göra 54 poäng och då har man chansen att vinna, säger coach Viktor Bengtsson.

Nu kommer Sparks från en stark bortaseger mot Visby och coach Bengtsson framhåller betydelsen av försvarsspelet nu också:

Kan vi hålla dem under 60 poäng så vinner vi nog, för vi borde göra 60-65 poäng själva. Men vi måste ha en plan för att hantera Lollo (Louice Halvarsson). Man kan inte dubbla på henne hela tiden för när man gör det blir alltid någon annan spelare ledig. Att ha koll på Lollo, men också att se upp med deras skyttar - det blir viktigt. 

Efter att Mikaela Gustafsson togs ut i "Veckans Lag", så har Telge haft fem spelare uttagna. Kanske är det dags för Nena Trajchevskas stormatch nu.  

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget