Spanske Bernat Elias ny i Kings coachstab

Torsdag 9 augusti 2018

Bernat och headcoach Ludwig Degernäs
Bernat och headcoach Ludwig Degernäs

Bernat som innan sejouren i Alvik varit assisterande coach i danska högstaligan kommer till Södertälje med erfarenhet och hög kompetens från "den spanska basketskolan".

- Bernat kommer med fina vitsord från både Alvik och Nick Spires agent i Spanien. Jag ser mycket fram emot att på nära håll få se och ta in de spanska influenser han kommer med. Både som assisterande för Kings men även som instruktör på Basketgymnaiset och Basketprofilklasserna. Han kommer dessutom starta ett projekt för vår elitförberedande ungdomsverksamhet tillsammans med Phil Spires. Målsättningen är att skapa ett arbetssätt/en modell för kvalitetssäkring och för utveckling av spelare och coacher. Det är en nödvändig satsning vi gör, då vi tappat lite fart i den verksamheten de senaste åren, som jag tror kommer bära frukt i det långa loppet säger Robert Andersson.

 Bernat själv säger så här om att komma till Södertälje: - Jag är tacksam för möjligheten att komma till Södertälje och att arbeta med Ludde, Robban och alla andra i klubben. SBBK är en storklubb i Sverige med en stark organisation. Timingen är bra och projektet vi kommer starta tilltalar mig och passar min profil. 

Kings börjar sin försäsong på allvar på måndag och räknar då med att vara full trupp. Relaterade nyheter

 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
 • Kings i topp efter seger mot Stars

  Skrivet 2018-11-24

  Södertälje Kings återtog serieledningen efter att ha besegrat Weterbygden Stars med 79-73 i Täljehallen.

  Läs mer
Södertälje Kings