Sista perioden fällde Telge

Söndag 12 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I en match där både Telge och Wetterbygden hade svårigheter att göra poäng så blev det ett sent ryck av Sparks som gjorde att gästerna vann med 53-60 under söndagen

Telge, som inte spelat match på över en månad, startade matchen krampaktigt. En tidig ledning för Wetterbygden med 2-7 fick SBBK spelarna att vakna och kunde där efter vända på matchbilden och efter första perioden ledde Telge med 20-14. 

Den andra och tredje perioden är två jämna perioder och inför den sista akten är Telge i ledningen med 47-42. I starten av den sista perioden får Wetterbygdens poängmaskin och returgigant Samantha Cooper sin femte foul. Men från den tidpunkten av matchen och framåt står det still för Telge samtidigt som Wetterbygden ångade på. Wetterbygden gör 16-0 på de efterföljande sju minuterna och skaffar sig en ledning på nio poäng med två minuter kvar av matchen.

Telge försöker göra en sista ansträngning men Wetterbygden kontrollerar ledningen till slutsignalen och vinner matchen med sju poäng. 

I Telge saknades nyförvärvet Peyton Whitted som till söndagens match inte hunnit bli spelklar p.g.a. ett arbetstillstånd som än inte blivit godkänt. SBBK jobbar hårt med att få Peyton spelklar tills nästkommande match som spelas den 19 Januari borta mot Visby kl. 16:00.

Av: Joakim Lantto

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget